Det tørlagte udendørs bassin ved Gellerupbadet forvandles nu fra dybderne til højderne. Inden for det næste års tid står en 15 meter høj klatrevæg parat – og andre fornøjelser, der tilsammen gør stedet til Danmarks største klatrecenter.

Det oplyser projektkoordinator Rikke Milbak, der er bestyrelsesmedlem i Århus Klatreklub – og hun tilføjer, at alle landets klatrere vil kunne benytte faciliteterne.

”Centret betyder, at vores klatrere bliver dygtigere, og vi vil kunne holde både DM og nordiske mesterskaber i Århus,” siger hun.

Klatrecentret vil blive 15 meter til loftet målt fra bunden af det fire meter dybe bassin, og dermed vil der blive rig mulighed for udfordrende klatringer. På arealerne omkring bassinet skal der være mindre klatrevægge, såkaldte boulderområder og opholdsrum.

Det er Lokale- og Anlægsfonden, der har bevilget penge fra fondens andel af Tipsmidlerne. Begrundelsen er, at der mangler faciliteter til danske klatrere.

Klatresporten har herhjemme været i konstant vækst siden 1990’erne, og ventelisterne til klubberne er blevet længere, fordi der mangler klatrefaciliteter, siger Lokale- og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.
Link til Gellerupbadet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.