En ny avis fire gange årligt skal være med til at forhindre, at ældre iranere, afghanere og andre der ikke taler dansk, bliver isolerede i det danske samfund.
Avisen skal skrives på persisk (farsi), som er det officielle sprog i Iran og tales af andre folkeslag i regionenøst for Iran. Derfor søger initiativtagerne en persisktalende journalist eller anden person, der er interesseret i journalistik og taler persisk.
Udgiveren er Foreningen Sundhed og Velfærd for Persisktalende (se link nederst). En af initiativtagerne fra foreningen er Shamshiri Hansen, Gellerup, oplyser, at bladet udkommer i første omgang 4 gange om året. Det skal dække hele Danmark og ikke kun Århusområdet.

“Bladet henvender sig først og fremmest til ældre persisktalende, som ikke har lært nok dansk til at kunne orientere sig om samfundsforhold, sundhedsmæssige oplysninger, dansk kultur mv. gennem danske medier. Derfor er hensigten med bladet sundhed og velfærd for ældre persisktalende,” siger Shamshiri Hansen.
Ældre bliver isolerede
“Ældre persisktalende, som jeg har erfaringer med gennem vores forening, mangler oplysninger om danske forhold i sådan en grad, at de enten ikke har kendskab til helt basale ting i det danske samfund eller misforstår mange ting. Det medfører, at de bliver helt isoleret eller isoleret i små grupper, hvor de udelukkende har kontakt med hinanden og overhovedet ikke har nogen kontakt til det danske samfund.”

Shamshiri Hansen, der er psykologuddannet i Århus og var gymnasielærer i Íran, siger mere om formålet for bladet:
“Bladet har også til formål at give ældre persisktalende relevante sundhedsmæssige oplysninger; herunder skal der være et afsnit i bladet, der skal svare på deres konkrete sundhedsmæssige spørgsmål; herunder psykologisk rådgivning.
Bladet skal naturligvis også have plads til andre kulturelle aspekter bl.a. litteratur, succeshistorier blandt persisktalende (iranere og afghanere osv.), og mm.”

Ansøgere til jobbet kan finde kontaktoplysninger i linket herunder.
Foreningen Sundhed og Velfærd for Persisktalende
Læs Wilkipedia om det persiske sprog

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.