Borgerportalen Viby besøgte forleden Kvindehuset i Viby. Kvindehuset i Viby er et sted, hvor kvinder med forskellig kulturel og etniske baggrund, religion og aldersgruppe kan samles flere gange om ugen for at deltage i de forskellige arrangementer og aktiviteter, der foregår i huset.

Kvinder kan bl.a. lære at danse mavedans, deltage i gymnastikundervisning, lære at cykle og få lektiehjælp. Der er også tit hygge og fællesspisning på kalenderen, hvor kvinder samt deres børn kan deltage i for et mindre beløb .
Da borgerportalen besøgte kvindehuset, var der bankospil på aktivitetskalenderen. Flere kvinder end sædvanligt var mødt op for at mødes med de andre kvinder, og for at spille banko og evt. vinde et gavekort til Føtex. Der var kaffe, kage og frugt på bordene.
Kvinderne sad spændt med deres spilleplader og lyttede opmærksomt efter de bankotal, der blev læst op på dansk. Nogle kvinder oversatte det til deres eget sprog for de lidt ældre, som havde svært ved at forstå dansk. Der blev spillet i tre omgange, hvor tre kvinder vandt hver et gavekort på 50 kr. til Føtex.
Efter bankospillet snakkede borgerportalen med en deltager for at høre om hendes mening om Kvindehuset og grunden til, at hun kommer der. Simin, der bor i Viby, og som stammer fra Iran, fortalte, at hun er meget glad for, at der findes et værested for kvinder, hvor der udbydes forskellige aktiviteter. Simin kommer i Kvindehuset, fordi hun gerne vil mødes med andre kvinder, og fordi at hun ønsker at få sig nogle venner, hvilket i høj grad er lykkedes for hende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.