I sidste øjeblik blev det disse to blokke på Bentesvej (billedet til højre), som fik dødsdommen, og det er kommet som en stor overraskelse for beboerne. Beboerne i endnu en blok bagved på Bentesvej fik bekræftet en længe planlagt nedrivning, idet den skal give plads til bygaden ned gennem Gellerup.
De to blokke ligger ud  til Edw. Rahrs Vej, og under de sidste forhandlinger på rådhuset blev netop dette areal interessant. Politikerne lagde op til, at det er her, de kommunale arbejdspladser skal flytte ud i et nybygget kontorbyggeri, og da de samtidig tilbød at hæve løftet fra 500 nye arbejdspladser til 1000, sagde Brabrand Boligforening ja.
Dels vil 1000 nye arbejdspladser løfte bydelen virkelig meget, og dels var de et argument for den meget omdiskuterede nedrivning. Beboerne har hele tiden været imod nedrivning, især hvis den kun handler om udtynding – der skulle sættes noget i stedet, hvis man skal gøre sig håb om beboernes ja ved afstemningen, der kommer i december.
Beboerne får også en ekstra sikkerhed for, at nedrivningen ikke bare er en udtynding: byrådet skal ifølge aftalen garantere, at de 1000 arbejdspladser realiseres – ellers rives blokkene ikke ned. 
Beboerne har vetoret over for den helhedsplan, der blev politisk vedtaget i fredags. De skal stemme om planen 15. og 16. december.
Gellerup vil se anderledes ud
Men hvis planen realiseres, vil Gellerup se helt anderledes ud, når man om nogle år kommer ad Edw. Rahrs Vej. De to blokke vil være væk, og nye bygninger vil være skudt op. Men ikke kun til kontorer, for i aftaleteksten har området fået hele armen:
"Her vil et stort og helt nyt kvarter blive skabt, som med erhverv, uddannelse, kommunale arbejdspladser og blandede boligformer vil have sin egen identitet og et unikt arkitektonisk udtryk. Omdrejningspunktet i det nye kvarter vil være et spændende kontordomicil kombineret med nye rammer for uddannelsestilbud af høj arkitektonisk standard. Kontordomicilet skal huse mindst 1000 arbejdspladser, herunder mindst 500 kommunale.
Dertil opføres en række nye boliger af varierende ejerformer, herunder ungdoms-, andels- og ejerboliger i form af både lejligheder og tæt lavt byggeri. Endelig vil en blok blive radikalt forandret med henblik på salg med det formål at skabe en sammenhæng fra det nye kvarter omkring de kommunale arbejdspladser og ned til Verdenspladsen, byparken og bygaden." 
Læs hele aftaleteksten her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.