Måske bliver den smarte kop kaffe lidt dyr, når man sidder på 28. etage i den roterende restaurant på toppen af Gellerup. Hævet 200 meter over vandets overflade er udsigten til resten af Århus og i klart vejr også til Samsø sikkert også så spektakulær, at de fleste godt vil give en krone eller to ekstra for kaffen.
Hvis gæsterne i restauranten vidste, at pengene også går til at istandsætte lejlighederne i Gellerupparken og Toveshøj, så vil det blot give en ekstra god smag i munden.
Hvordan hænger kaffepriser nu sammen med nye tætningslister på vinduerne i Gellerup? Det forklarede Keld Albrechtsen – næstformand i Brabrand Boligforening – forleden, da agiterede for helhedsplanen over for en række aktive i boligområdet:
Sæt bilen under højhuset og tag toget
"Helhedsplanen giver os mulighed for at sælge byggegrundene ud til Åby Ringvej. De får en høj udnyttelsesgrad – op til 28 etager for hjørnegrunden ved Edw. Rahrs Vej. Her forestiller vi os et højhus med en restaurant på toppen, måske endda roterende! Når folk kommer kørende i bil til Århus, kan de sætte den i kælderen under højhuset. Her bliver også en letbanestation, så de kan tage letbanen videre ind til byen. Men de kan også tage elevatoren op til toppen for at nyde en kop kaffe i 200 meters højde," sagde en tydeligt engageret næstformand.
Det er ikke alene hjørnegrunden, som bliver dyr. Grundene ned til Globus1 og længere sydpå kan anvendes til en række formål, også erhverv, og dermed stiger prisen betragteligt.
"Og det giver altså penge til, at vi kan få råd til at renovere de nedslidte lejligheder, uden at beboerne skal af med en krone ekstra i husleje for det. Salget af grunde bliver en del af den huslejegaranti, der ligger i helhedsplanen," sagde Keld Albrechtsen.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.