Selvom Tovshøjskolen er en almindelig folkeskole, foregår der anden undervisning end regning og læsning. Nede i kælderen har Filmprojekt Gellerup lokaler, og unge mennesker arbejder for at producere tv, som henvender sig til beboerne i lokalområdet.
Kurset er henvendt til ledige mellem 18 og 30 år og er et samarbejde mellem Århus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen og Arbejdsmarkedscenter Nord / TV Basic.
For øjeblikket er der ca. 10 deltagere, som alle er ledige og i gang med kurset for at afklare, om de er klar til at få en uddannelse, eller om de vil ud og have et job. Morten Steffensen og Rasmus Kronborg står for projektet. Morten Steffensen har over 25 års erfaring med tv-produktion med blandt andet TV-BASIC, og Rasmus Kronborg er uddannet i medievidenskab fra Århus Universitet.

Hvor bliver det sendt?                                                                             Projektet er stadig i en opstartsfase og har kørt siden august, men eleverne på kurset har allerede fået meget ud af kurset. De har været ude på optagelser i området. Blandt andet har de lavet optagelser fra de forskellige møder i forbindelse med helhedsplanen, studieproduktioner, dækket Nabofesten og udarbejdet koncept til et magasinprogram, som skal køre hver uge. Deltagerne har lært at filme, både ude og til studieproduktioner og redigere deres optagelser.
De har en aftale med Indvandrer-TV om at få programmerne vist her, men de ønsker også at sende på TVÅrhus, så alle i Gellerup kan se deres programmer. De skulle gerne med tiden få et fast sendetidspunkt og få en internet-tv-kanal op at stå. Foreløbigt skal de forskellige programmer ligge på projektets egen hjemmeside, så alle kan gå ind og se det.
Lige nu ligger der et program, men der kommer løbende flere.
Fungerer som en redaktion
På et dagligt redaktionsmøde tager man emner op, der kunne være interessante at tage fat på, og der lægges plan for dagens aktiviteter. Indimellem er der også undervisning ved tavlen hvor er centralt tema sættes under lup. Derefter går man i gang med de ting man har planlagt for dagens forløb.
Tilfredshed med kurset                                                                           Kursisterne er da også godt tilfredse med kurset. Bjørn Wind Abildtrup mener, at ”det er et godt tilbud man kan få, når man er på kontanthjælp. Det er godt, når der er undervisning hvor man f.eks. lærer noget om lyssætning og kameraføring. Det får man meget ud af,” siger kursisten. Han mener også at det sociale er en vigtig faktor på kurset. "Man lærer at arbejde sammen med andre. Især når man står med liveproduktioner, skal man kunne kommunikere godt for at få et godt resultat.”
www.fpgellerup.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.