Alle snakker om letbanen, som skal gå til Lisbjerg og er ved at blive projektereret og planlagt nu. Men hvor skal den næste etape mon gå hen: til Gellerup med de mange beboere uden biler, eller Hjortshøj og Skødstrup, hvor de fleste har bil? 
Logisk er svaret Gellerup, og vi har tidligere omtalt, at der er bedst økonomi i denne rute, men det ser ud til, at bydelen skal presse på for at blive prioriteret højt. Som det ser ud lige nu, er Gellerup et godt stykke nede i rækken af mulige etaper til letbanen, idet omegnskommunerne presser på for at få etaper til Hinnerup, Skanderborg og så videre. De har borgmestre, som er gode til at lave lobby-virksomhed…
Tre forslag – Gellerup nævnes sidst
Det er Letbanesamarbejdet – et halvpolitisk organ i Region Midtjylland – som har skrevet tre forslag til de næste tre etaper, der skal vælges imellem:

  • Aarhus – Hasselager med forlængelse til Skanderborg
  • Forlængelse af etape 1, Lisbjerg – Hinnerup
  • Aarhus – Brabrand (Gjellerup) evt. med forlængelse til Nordhavnen

Måske er det et tilfælde, men Gellerup er nævnt som det sidste alternativ. Det kan jo også være udtryk for, at Favrskov og Skanderborg kommuner allerede har lobbyet kraftigt…
Der er et fjerde alternativ – Silkeborg – Galten – Aarhus (den grønblå rute på billedet). Letbanesamarbejdet skriver, at den "… indtil videre betragtes som en ny hurtig statslig regionaltogsforbindelse med den overordnede opgave at forbedre den kollektive trafik på tværs af regionen."
Hvad det betyder på almindeligt dansk, må man gætte sig til. Vi gætter på, at det betyder, at ruten skal ind i den statslige prioritering.
Læs mere om prioriteringen af de næste etaper

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.