For få dage siden gæstede det amerikanske krigsskib "USS MONTEREY" Aarhus Havn. Skibets besætning bød unge med anden etnisk baggrund indenfor til en dialog omkring etnicitet og religion. Her fulgte vi syv unge fra Unge4Unge.

Deltagerne fra Unge4Unge blev inviteret ombord af Obamas rådgiver Farah Pendith og den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton, horefter de fik en rundvisning ombord på det amerikanske skib. De unge fik lov til at se og møde besætningen og fik et indblik i, hvordan livet i det amerikanske søværn er.

Efter rundvisningen bød værterne på middag, hvor de foreningsaktive kunne sidde og forberede sig på det egentlige dialogmøde.

En fed oplevelse
Dialogmødets omdrejningspunkt var "muslimer i vesten". De unge fik en unik mulighed for at diskutere de problemer, som minoritetsunge i vesten har og mulige løsninger på disse problemstillinger.

Ahmed fra Unge4Unge udtrykte besøget således:

"Det var en virkelig fed oplevelse og virkelig et minde for livet. Det at få lov til at sidde på et amerikansk krigsskib er unikt – og hvad der er mere unikt, er muligheden for at diskutere med ambassadøren og Obamas rådgiver. Vi var ikke nødvendigvis enige om alt, men det var rart at blive hørt og udtrykke sine holdninger."
Flere fotos på Unge4Unges Facebookside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.