Gellerupsekretariatet har lyttet til de mange, der i høringsfasen for helhedsplanen beklagede sig over, hvor triste mange af Gellerups betonbygninger ser ud. Derfor er det besluttet allerede før sommerferien at give de første centrale bygninger et frisk make-over.

"Vi kan godt se pointen: hvordan kan vi få ressourcestærke beboere til at flytte til Gellerup, hvis vi ikke gør noget ud af æstetikken på de eksisterende bygninger – nej vel," siger Gellerupsekretariatets leder Per Frølund.

Så hvis du vil huske, hvordan den gamle grå beton på Lokalcentret, biblioteksbygningen og Nordgårdhallen ser ud, så skal det være nu. For der har lige været tilbud på nogle store spande maling i City Vests farvehandel, og Per Frølund slog til med det samme.
Så i dag fredag starter malerne deres arbejde, og da der formentlig kommer mange frivillige for at hjælpe, forventes de store facader på de kommunale bygninger at være bemalet inden for en måned.

Ingeniører på besøg
Per Frølund har netop været rundviser for en gruppe ingeniører fra betonindustrien, der i disse dage holder årsmøde i Århus. De har besigtiget de tre bygninger, der skal males, for at se med egne øjne, hvordan betonfacaders udseende kan forandres til det værre på bare 40 år.
City Vest skal også have en friskere kulør, men da butikscentret er privatejet, vil dette ikke være en del af helhedsplanen. Men driftsselskabet Steen & Strøm ønsker at signalere en opbakning til helhedsplanen, så inden årets udgang vil alle udvendige facader blive malet i markante coboltblå og antrazitgrå farver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.