De kommunalt ejede beton-klodser ved Gudrunsvej  skal rives ned i 2015, foreslår Århus Kommunes direktører. Sker det. vil det betyde flytning af bibliotek, sundhedscenter, lokalcenter mv., og Gellerupscenens nuværende lokaler forsvinder også.
Det er Stiften, der omtaler forslaget. gellerup.nu omtalte forleden om budgetforliget, at "…kommunen helst ser en flytning af Gellerup Bibliotek, fordi bygningen er utidssvarende og nedslidt."
Men politikere, som Stiften har talt med, bedyrer, at deres opbakning til at fjerne støtten til Gellerupscenen intet havde med dette forslag at gøre. De siger, at anbefalingen om en nedrivning er helt ny for dem, og at det derfor ikke har spillet ind i beslutningen om at lukke Gellerupscenen, at det ville være for dyrt at genhuse den et nyt sted.
Forslaget kommer frem efter en analyse af bygningerne. En kommunal arbejdsgruppe har set på mulighederne for et frasalg af bygningerne til en udvidelse af City Vest.

Analysen afdækker ifølge Stiften, at bygningerne på Gudrunsvej 78-82, der huser de nævnte aktiviteter, både indvendigt og udvendigt er i så ringe forfatning, at det vil koste et trecifret million­beløb at renovere dem.

Derfor lyder klonklusionen, at det er mere hensigtsmæssigt at rive bygningerne ned, både økonomisk og i forhold til helhedsplanen for Gellerup.

Helhedsplanen peger bl.a. på at opføre et nyt beboerhus med bibliotek på den nye bygade gennem Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.