Støtten til den luknkingstruede Gellerupscenen bliver større for hver dag. På Facebook har gruppen "Bevar Gellerupscenen Nu" lige nu 355 supportere, og rigtig mange indlæg kritiserer byrådsflertallets planer om at rive scenetæppet væk under teatret.
Der er bunker af læserbreve i aviserne – de har alle det til fælles, at de kalder det i modstrid med kommunens egen erklærede politik at tage støtten væk – uanset at kommunen mangler penge.
En ung skuespiller på  Gellerupscenen, Christina Mattson fra Schleppegrellsgade, spiller en af hovedrollerne i "Dyrene i Hakkebakkeskoven". Hun siger det sådan i JP Århus:
Undrer sig over kommunens naivitet
"Samtidig med at Gellerupscenen nu trues af lukning, har Aarhus Kommune planer og forhåbninger om at gøre Aarhus til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Hvor realistisk er det, hvis man nedlægger den ene kulturinstitution efter den anden (f. eks. Bymuseet og Archauz)? Jeg undrer mig i hvert fald over kommunens naivitet."

Videre: "Gellerupscenen er en attraktion, der trækker den almene dansker ud i et område, hvor mange ellers ikke ville komme. Dermed er Gellerupscenen med til at åbne Gellerup op og få folk til at se noget andet end den ghetto, som området ellers bliver fremstillet som.

Og har Aarhus Kommune netop ikke planer om at bruge millioner på en helhedsplan, der skal åbne Gellerup og tiltrække andre befolkningsgrupper? Det er da dobbeltmoralsk og ”et skridt frem og to tilbage-agtigt” at ville lukke noget af det, der gør bydelen attraktiv.

Læs hele Christina Mattsons læserbrev
Integrationsarbejde der lykkes
Bodil Olesen, Merete Ipsen og Lene Mørk, museumsinspektører på Kvindemuseet, skriver i Stiften bla.:
Den lille fine scene har været truet af lukning i mangen et budgetforlig. Det er altid ­lykkedes scenen at overleve.

Hvorfor? Fordi Gellerupscenen tilbyder vækstlaget noget enestående: et sted, hvor man kan komme ind og prøve kræfter med sin egen kreativitet. Fordi Gellerupscenen igen og igen i samarbejde med amatørskuespillere har sat teaterstykker af professionel karakter op til glæde for de medvirkende og for tilskuere. Fordi Gellerupscenen ligger i Brabrand og har kontakt med unge fra forskellige etniske grupperinger.

Det må siges at være et integrationsarbejde, der lykkes.

Det vil være en stor fejltagelse at lukke Gellerupscenen. Kvindemuseet har samarbejdet med dette teater gennem flere projekter og ved, hvor stor en gevinst det er for området og for det øvrige kulturliv i byen."
Hykleri så det batter
Til slut en frisk kommentar fra en Facebookbruger, Jens Kristensen:
"…var lige inde på Marc Perera Christensens hjemmeside. Blandt slagordene er: "Dansk kultur som fundament for integration". Hykleri, så det batter, i lyset at den truende lunkning af Gellerupscenen. Men hvad er en valgside…? Tommer løfter tilsyneladende…"
Find støttegruppen på Facebook ved at skrive "Bevar Gellerupscenen Nu".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.