For Rabih Azad-Ahmad (R) er spørgsmålet om nedrivning af Foreningernes Hus ikke slut. Han og flere andre i børn- og ungeudvalget kæmper for, at selv om der bygges en børneby på Nordgårdskolens grund, så må det ikke gå ud over Foreningeres Hus. Der skal findes en rimelig løsning, siger han til gellerup.nu.
Sagen afgøres på onsdag på årets sidste byrådsmøde, og dagen forinden vil Rabih Azad-Ahmad tage sagen op med borgmester Jacob Bundsgaard (S) på et frokostmøde.
"Jeg var rasende, da vi diskuterede det i børn- og ungeudvalget. For hvor er helheden i helhedsplanen, når vi med den ene hånd gør noget på daginstitutionsområdet, og vi så med den anden hånd hindrer det frivillige arbejde, som foregår i Gellerup? Børn og Unge-magistraten skal selvfølgelig lave deres arbejde, men der sker åbenbart ikke en koordination af, hvordan det påvirker andre forhold i Gellerup. Der stod intet om Foreningernes Hus i indstillingen til byrådet, og der var en hel del politikere, som intet anede om, hvordan en beslutning vil påvirke de frivillige i Gellerup," siger den radikale viceborgmester, som selv bor i Gellerup.
Han var derfor glad for, at repræsentanter for Foreningernes Hus mødte op med argumenter ved udvalgsmødet i onsdags.
Forkert styreform
Styreformen i Aarhus Kommune er forkert, når den ene forvaltning kan planlægge uden at koordinere med andre aktiviteter, mener politikeren:
"Også af den grund glæder jeg mig til, hvis vi får afskaffet magistratsstyret. Vi skal have en styreform, som både magter at varetage børneområdet og samtidig tilgodese de frivillige," siger Rabih Azad-Ahmad.
Han ved ikke, hvordan sagen ender, men han vil gøre sit for at skabe en god løsning for Foreningernes Hus. Den indstilling, der nu sendes til byrådsmødet, er fortsat en opbakning til børnebyen, men SF, R og Enhedslisten får føjet ind i referatet, at spørgsmålet om Foreningernes Hus skal løses.
"Jeg kan også oplyse, at Børn og Unge har lovet at gå i dialog med Foreningernes Hus, og jeg og andre i udvalget vil bakke op om huset."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.