I aften står den på glaseret kalkun hjemme hos Poul Erik Nielsen. Og selv om hans svigerinde har hovedansvaret for tilberedningen til de 13 i familien, der er samlet, så er Poul Erik aktiv i køkkenet.
Og det er Jytte Nielsens skyld. Hun har i Tousgårdsladen undervist otte ældre herrer i lettere madlavning, og her op til jul har de alle fået diplomer for deres evner i køkkenet.
For et år siden lavede Poul Erik fra Skjoldhøjparken ikke mad, det gjorde hustruen. Men hun døde først på året, og i det tidlige forår besluttede han sig for at melde sig til et madlavningskursus i Laden – tilfældigvis sammen med syv andre mænd, som han kendte i forvejen fra en billardklub i Åbyhøj. De fleste er enkemænd.
"Jytte er bare god til at lære fra sig. Vi har lært at lave frikadeller, bøffer, skinke, sovs og det hele. Men hun holder os også i ørerne," bemærker Poul Erik.
10 kroner pr. gang
Mere ondt gør det dog ikke, end at han og gutterne fortsætter på næste kursus til februar. Men de insisterer på at give en "latterlig lille" deltagerbetaling på 10 kroner pr. gang. Den blev indført i efteråret efter et helt gratis forårskursus, fordi kommunen giver tilskud. Jytte underviser på frivillig basis.
Så Poul Erik har ikke noget imod at stå i køkkenet i dag – når bare hans svigerinde tager hovedansvaret. Men næste år kan det jo være, at han selv  er chefen i køkkenet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.