Efter noget tids stilhed omkring opførelsen af en moske i Gellerup, ser planerne nu ud til at være rykket betydeligt tættere på.
Formand for Moskeforeningen Sami Saïdana siger, at der for nyligt er blevet holdt møde med borgmesteren og kommunen, og der er opbakning fra kommunens side. Der skal engang i midten af februar holdes et opfølgningsmøde, hvor leder af Gellerupsekretariatet Per Frølund i mellemtiden skal undersøge forskellige mulige arealer. Ifølge Sami Saïdana er der ikke langt til målet, og han er positiv omkring projektet.
Forudsætning for ja til helhedsplan
På onsdagens fyraftensmøde i Brabrand Erhvervsforening om Helhedsplanen kom spørgsmålet om moskeen også op. Ifølge Helle Hansen, formand for Gellerupparken, var en forudsætning for, at beboerne sagde ja til Helhedsplanen, at der var mulighed for at bygge en moske.
Per Frølund fortalte i forlængelse deraf, at den snart 10 år lange proces omkring opførelsen af en moske er ved at nærme sig en afgørelse. Han påpegede, at det ikke er kommunens opgave at opføre en moske, men de vil gerne hjælpe til med, at folk kan få lov til at praktisere deres tro. Så når en passende grund findes enten blandt kommunens eller boligforeningen arealer, vil sagen gå som enhver anden byggesag, og moskeen vil blive en realitet, hvis Moskeforeningen kan finde pengene.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.