Første musikarrangement er nu afholdt på Gellerup bibliotek
Nogle almindelige lånere så meget overraskede ud, da der blev stemt instrumenter på en ellers stille eftermiddag på Gellerup Bibliotek. Det var studerende på Musikkursus Global, som var på besøg og viste prøver på deres musikalske talenter. Der var musik fra Iran, Tyrkiet, Afrika og en et enkelt reggaenummer. Så noget for enhver smag. Der blev også brugt forskellige instrumenter, som man ikke lige til dagligt bl.a. en saz, som er et tyrkisk strengeinstrument med en lidt anderledes lyd.
God energi
De medvirkende syntes det var interessant at spille på et bibliotek, også selvom fremmødet måske ikke var så stort. Benedikte Andersen, som er projektleder og også var med på et par af numrene, mente at: ”det var en dejlig oplevelse at optræde på et bibliotek, der var god energi og stemning.”
Hun fortæller endvidere om kurset, at de leder efter flere kursister fra næste sæson. Der er ansøgningsfrist 1. marts og derefter bliver man indkaldt til en audition hvor man synger eller spiller noget musik som har grund i en ikke-vestlig baggrund. Hvis man bliver optaget, lærer man de grundlæggende kompetencer ved musik, får coaching, kørekort til studiet og lov til gratis at bruge alle konservatoriets faciliteter.
En af musikerne hedder Jesse Gor og kommer fra Ghana. Han synes det har været fedt at spille på biblioteket, selvom der ikke var så mange mennesker. Han begyndte på kurset, fordi han gerne ville udvikle sig musikalsk og menneskeligt. ”Jeg arbejder selv om musiklærer og via dette kursus har jeg lært en masse jeg kan bruge i min egen undervisning,”, smiler Jesse Gor.
Mere info om uddannelsen her: http://www.musikkons.dk/index.php?id=996
Samarbejde med Musikcaféen
Mads Laier Sørensen, som er projektansvarlig for Musikcaféen 8220, var også mødt op for at se hvordan aftenens arrangement var gået. Han fortæller at Musikcaféen 8220 står for at arrangere koncerter. De har blandt andet stået for Thomas Buttenschön og Wafande-koncerterne i efteråret, hvor han synes det var ok med fremmødet, selvom det selvfølgelig kunne være meget bedre.
Han oplyser, at der ikke er planlagt nogle koncerter endnu, men at de koncerter der skal afholdes er i genrerne rap, verdensmusik og rock. Så vent på disse koncerter, der skal nok være gang i den når lokale talenter viser sig frem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.