Afdelingsmødet i Gellerupparken samlede ca 75 beboere, som havde stor lyst til at debattere.

Videoovervågning var et stort emne, der blev taget op på mødet, og afdelingsformand Helle Hansen kom i sin beretning ind på, at forsøget med at sætte videokameraer op på forsøgsbasis i visse opgange havde forhindret svineri og tisseri i opgangene og elevatorerne.

Hun understregede, at tis i elevatorerne, udover at være ulækkert, også var meget dårligt for elevatorens gulv, da det blev ødelagt og er både en dyr og en langsommelig affære at udskifte.
Dette emne blev debatteret en del, da nogle var utilfredse med, hvad de kaldte et ”overvågningssamfund”, og en af de fremmødte syntes ikke, vi skal have engelske tilstande i Gellerup. Helle Hansen gjorde opmærksom på, at fordi der er kommet kameraer op, betyder det ikke at nogen sidder og kigger på skærme hele tiden. Man går kun ind og kigger, hvis man skal tjekke noget, der et sket indenfor et bestemt tidsrum.
Parkeringspladser blev meget diskuteret
Helle Hansen fortalte, at blokkene er ved at blive malet og at det kan give forskellige gener, blandt andet med hensyn til parkeringspladser. På grund af malerarbejdet er der er ikke så mange parkeringspladser, så en del beboere har fået bøder for at parkere ulovligt. Det var en del beboere sure over, men formanden påpegede, at selvom der er færre pladser, skal folk alligevel parkere ordentligt.
Der var forslag om en eventuel dispensation for den periode, hvor arbejdet på blokkene foregår, eller at opsige samarbejdet med Carpark. Helle Hansen forklarede, at man kiggede på forskellige løsninger, men som tingene så ud nu, måtte folk parkere ordentligt.
B-ordning blev diskuteret
Der blev også livligt diskuteret B-ordningen (egen vedligeholdelse) og om hvad man måtte bruge sine penge fra vedligeholdelseskontoen på. Det blev gjort klart, at man kun må bruge pengene på maling af vægge og paneler og til f.eks afhøvling af gulve hos et autoriseret firma. Boligforeningen har nogle firmaer man arbejder med, men man må gerne bruge andre.
Selvom folk var utilfredse med, at de ikke må bruge kontoen til f.eks at lægge nye klinker på badeværelset, eller nye køkkenlåger, blev det gjort klart, at det ikke var noget boligforeningen bestemte, og hvis reglerne skulle laves om, krævede det en lovændring i folketinget.
Bedre hjemmeside
Afdelingsformanden gjorde også lidt reklame for Gellerupparkens hjemmeside www.gellerupparken.dk, som var blevet forbedret siden sidst og fortalte, at det nu var blevet nemmere at klage over naboerne via en formular på hjemmesiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.