Ind i mellem er snakken på Facebook både underholdende og samtidig ganske foruroligende. Eksempelvis som i disse dage, hvor en enkelt islamist forsøger at gejle gode muslimer op til at sige nej til at fejre Danmarks demokratiske grundsten – grundloven.

Mens vi andre på tirsdag den 5. juni mødes til fællesskab og fest ved Klubberne i Gellerup og fejrer demokratiet, sidder Adam Touhou, en person fra det nordlige Århus, og skuler mod alle muslimer, der gerne vil tage del i fællesskabet i Danmark. 

Hvorfor skuler han? Jo, I Adams enøjede optik kan man ikke hylde en lov, som ikke er åbenbaret af Allah. Gør man det alligevel, er man vantro. Hvis man er med til at fejre det demokrati, som sikrer uddannelse og velfærd til alle borgere, så forbryder man sig mod religionen.  

Muslimer svarer tilbage
Den limpind er der ikke mange, der hopper på. Masser af gode muslimer, som næppe vil kaldes vantro, svarer igen på Nydansk Ungdomsråds Facebookside.
Men når de pænt gør ham opmærksom på, at Gellerups store grundlovsfest ikke er religiøs, spytter han tilbage og kalder dem dårlige muslimer.

Helt sjovt bliver det, da en person fortæller ham, at han ikke er tvunget til at bo i et demokratisk land som Danmark. Her vikler han sig ind i sin egen dobbeltmoral: muslimer må ikke leve i et ikke-muslimsk samfund, og så snart han har fået en uddannelse i Danmark og der ikke er krig i de muslimske lande, vil han flytte derned. 
Han vil åbenbart gerne uddanne sig gratis i Danmark, men ikke være med til at fejre hele grundlaget for, at han har den mulighed.
Du er stadig velkommen
Adam skal alligevel være velkommen på tirsdag i Gellerup, hvor han vil få god mulighed for at tale for sine langt-ude synspunkter. Det er det allerbedste ved vores grundlov, at han og alle vi andre har ytringsfrihed. Bestemt værd at fejre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.