Gellerupscenen lukker. Det er ingen hemmelighed mere. Nu mangler der oprydning og salg af kostumer, inden det sidste lys bliver slukket den 1. Juli.
Når man træder ind i lokalerne for Gellerupscenen, vidner det om mange års teaterproduktion. Der hænger gamle teaterplakater, kulisser, giner og tøj over det hele. Nu skal alt væk og tøjet sælges denne uge. Noget af tøjet er allerede blevet solgt til Vilhelmsborgs Festspil, andre til Århus-Revyen, mens meget er sendt af sted til Skolen For Scenekunst i Malling.
Den flotteste er solgt
Kirsten Møller Petersen, som er skrædder hos Gellerupscenen, viser nogle af sine kreationer frem. Hun kan desværre ikke vise den kreation, hun er mest glad for frem, for den er allerede solgt. Det var en præstekjole med alle detaljer på.
Ellers hænger der alt muligt andet spændende i lokalet. Kirsten Møller Petersen viser dragten til stykket "Dagmar – Skal kvinder beSTEMME", som de fik Dagmarprisen for i 2009. Dagmar Petersen var det første kvindelige byrådsmedlem i Århus, og stykket handlede om demokrati og kvinders medvirken i dette. Stykket blev vist på Kvindemuseet.
Kirsten Møller Petersen er i tvivl, da vi spørger til hendes yndlingsstykke. ”Alle vores stykker er mine yndlings, når jeg sidder med dem,” siger hun. Hun fortæller, at hun som skrædder er med i hele processen. Fra instruktørens ideer til det færdige produkt. Selvom hun ikke er designer, har hun alligevel en god fornemmelse for hvad der er pænt, og hvad der kan lade sig gøre at sy.
Største magnet var Kardemommeby
Der har igennem årene været mange forestillinger, men den største publikumsmagnet var ”Folk og Røvere i Kardemommeby”, som altid spillede for fulde huse.  Der sælges også kostumer fra denne forestilling samt de fleste andre forestillinger.
Kirsten Møller Petersen viser kostumer fra forestillingen "Et juleeventyr" af Charles Dickens frem. Der havde hun en stor udfordring med at lave kostumer.
Små gangstere
Hun er også stolt af kostumerne til  Bugsy Malone. Det er en klassisk gangsterhistorie med børn i alle rollerne. I stedet for at bruge rigtige våben, skyder de med lagkager. Til denne forestilling blev der syet små kostumer til børnene. Alt fra kjoler til natklubsangerinderne til læderjakker, der nemt kunne tørres af efter forestillingen.
Kom og køb
Alle disse minder skal væk. Der er ikke plads til at gemme nogle af tingene og kostumer og gamle kulisser skal væk. Tøjet kan man komme og købe resten af ugen mellem kl. 15-18 i lokalerne hos Gellerupscenen på Gudrunsvej 80.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.