Gellerupparken havde fint besøg forleden. Ca. 40 forskere fra hele verden fra hele verden var på besøg i Gellerup for at se, hvordan man kan indføre Urban Farming i Gellerup.
Med ca. 45 minutters forsinkelse ankommer en bus fuld af forventningsfulde forskere til Foreningernes Hus. De skal have en kort introduktion til området og derefter på en gåtur i området, så de kan blive inspireret.
Trine Balskilde Stoltenborg er konsulent for Videncenter for Landbrug, som står for arrangementet. Hun forklarer, at ideen med Urban Farming er at få landbruget ind til byen og integrere det i byrummet. De har inviteret forskere fra forskellige lande og brancher til området for at lære noget af den tværfaglighed, som så mange forskere besidder.
"På vores workshop senere i dag skal vi sparre om mulighederne i området, og hvad området faktisk vil have," siger Trine Balskilde Stoltenborg, Hun har også forventninger til mødet med Gellerupparken. Hun forventer, at hun denne dag, får mere viden om Urban Farming generelt og en masse viden om området helt specifikt.
Gåtur gennem Gellerup
Deltagerne bliver delt op i to grupper, som bliver vist rundt i området af afdelingsformændene Helle Hansen og Anett S. Christiansen.
Turen ender på toppen af Hasle bakker, hvor alle nyder den smukke udsigt. Undervejs bliver der snakket meget i grupperne, og mange gode forslag bliver luftet.
Er der folk nok til at dyrke?
Niels Halberg, fra centeret med det mundrette navn ”Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer”, forklarer, at det han er blevet overrasket over ved dette besøg er, at der er så meget plads i Gellerupparken. Der er mange spændende landbrugsting man kunne lave i området.

Men han overvejer lidt, om der er nok mennesker i området, som har lyst til at starte projekter op. Han har selv en køkkenhave og ved fra erfaring, at det er et stort arbejde at holde sådan en have vedlige.
”Jeg kunne forestille mig, at man satser på at gøre nogle af projekterne lidt mere kommercielle, hvor unge mennesker kan starte deres egen virksomhed og tjene egne penge på landbrug,” forklarer han.
Workshop blev forkortet
Efter kravleturen på Hasle Bakker, tager hele gruppen hen på Brabrand Boligforenings lokaler for at drikke kaffe og spise kage. Derefter bliver de delt op i grupper, hvor de skal diskutere diverse emner. Desværre er de ret forsinket, så det bliver kun til 15 minutters snak i grupperne.
Selvom programmet er blevet forkortet, har folk fået meget ud af dagen. De snakker ivrigt og udveksler telefonnumre og e-mailadresser. Ca. kl 19 er det hele slut, og de er alle mættet af nye indtryk og inspiration.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.