I høj solskin fik Camilla Fabricius, der er fungerende rådmand for Børn og Unge i Aarhus
Kommune, forleden den helt store rundvisning i Gellerupparken og Toveshøj ført an af de to afdelingers beboerformænd, Helle Hansen og Anett S. Christiansen.

Rådmanden, der aldrig tidligere havde været inde i selve Gellerup, havde rykket en halv dag ud af kalenderen for at se nærmere på det store boligområde, som få kender rigtigt, men som alle har en mening om.
Turen tog sin start foran Bazar Vest, som rådmanden tidligere har besøgt. Herfra blev hun ledt gennem Toveshøj, hvor hun hørte afdelingsformandens drømme om at skabe en landskab med nyttehaver mellem blokkene for beboerne.
Derefter gik turen til Verdenshavernes Toveshøjhave, som ligger ved indgangen til Hasle Bakker.
Her fortalte projektleder Elin Kyhl Svendsen om de spændende tanker, som områdets frivillige har for at gøre det nu tilgroede areal til en skøn have, hvor der både skal kunne være en produktion af spændende urter og grøntsager, men hvor der også skal skabes rum til, at stressramte mennesker kan komme og slappe af.
Aarhus fra toppen
Herefter gik den lille gruppe op til toppen af Bakkekammen i Hasle Bakker, som rager 105 meter over vandets overflade. Herfra fik rådmanden en hel ny vinkel på Aarhus og kunne nyde udsigten ned over den grønne kile, og et udsyn, som i klart vejr rækker helt til Himmelbjerget. 

Herefter gik det i rask tempo ned til den anden ende af bebyggelsen, hvor Gelleruphaven ligger gemt bag svinget på Gudrunsvej, Haven, som i dag også huser Gellerups Ramallah-spejdere, er på denne tid af sommeren fyldt med smukke sommerblomster og krydderurter i de højbede, som de frivillige foreløbig har lavet.
Squash, bønner og bredbladet persille
Turen fortsatte herefter ind i selve Gellerupparken, hvor Camilla Fabricius fik set nogle af de mange små nyttehaver, som beboerne i afdelingen gennem de sidste 40 år har høstet egen avl i. Her stod de smukke gule squashblomster i fuldt flor, og bønnerne kravlede lystigt op af de mange selvopfundne bønnestager.

Og bredbladet persille, mynte og andre spændende krydderurter spredte en liflig duft overalt.
Lækker mad og børnesjov
Efter godt tre timer stod den på frokostpause i Bazar Vest, hvor der blev udvekslet oplevelser og input omkring havehold og grønne oplevelser. Og rådmanden fik også en ide om det kommende Urban Farming-projekt, som skal gennemføres i Gellerup, hvor drivhuse på tagene er en af ideerne.

Sidste etape gik til beboerhuset Laden, hvor Camilla Fabricius oplevede, hvordan Gellerup og Toveshøjs børn i sommerferien kan bruge tiden på Store Legedage, som er arrangeret af områdets fritidsklubber i samarbejde med områdets boligsociale indsatser.
Over 13.000 skridt
Rådmanden Camilla Fabricius skridttæller afslørede fremme ved målet, at der i løbet af formiddagen var blevet gået over 13000 .skridt. Hun takkede de to afdelingsformænd for rundvisningen, som havde givet hende mange nye indtryk, som hun glædede sig til at fordøje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.