Gellerup Museum på Gudrunsvej 16, 6. sal har en udstilling, der kortlægger og fortæller dele af foreningslivets historie gennem 40 år. Museumsinspektør Helle Sørensen har inviteret til reception i den anledning.
Foreninger og aktivitet
Museet er indrettet i en lejlighed med fem værelser. I et af værelserne viser en udstilling aktiviteter fra områdets foreningsliv og klub aktivitet. Feberen 37,4, klub 48 og Damphesten er eksempler på foreninger, der er gået på ’pension’. Håndbryggerlauget eksisterer endnu.
Op til udstillingen har museumslederen forsøgt at få fat i genstande, der kan symbolisere foreningerne.
Haveforeningen ’Grønærten’ repræsenteres med en trillebør med indhold. Nogle gamle beboer- og klubblade giver historiske fakta om foreningerne.
Udstillingen fremstår som lidt tynd. Eksempelvis kunne man have nogle fortællere, der fortalte gamle foreningers historie.
Danmark er foreningernes land
Danmark har tradition for at stifte foreninger og klubber. Boligforeninger – og foreninger for kartoffelavlere, borgere, latter, rap, fodbold og øl er eksempler, der afspejler Danmark som foreningernes land. I Gellerup er der også Foreningernes Hus, hvor blandt andet somaliere, palæstinensere og tyrkere har lokaler.
I Gellerupparken og Toveshøj bor cirka halvdelen af Brabrands befolkning. 86 procent er indvandrere eller efterkommere af indvandrere. I 1970érne var Gellerup et velfærdsbyggeri med topmoderne lejligheder, som i 1980érne overvejende fik status af alment boligbyggeri.
På museet kører i det ene rum en 20 minutters film, der fortæller historie og giver informationer om helhedsplanen. Ved køkkenbordet sidder nogle af de femten gæster, der har fundet vej til museet. En af dem er Marianne Rossen. Hun er glad for området og har boet der i fire år.
Da gellerup.nu besøgte museet for anden gang havde der været under ti besøgende. Adel Faraj bor i samme opgang som museet. Han var på besøg og kender museet fra tidligere.
Konkurrent til udstillingen er Aarhus Festuge.
Fakta:
Gellerup Museum – Gudrunsvej 16, 6. th.
Museet er åbent tirsdage fra 15 – 17 o 1. søndag i hver måned.
www.gellerupmuseum.dk 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.