I fredags blev der holdt Jalla:6 Festival i Globus1 i Gellerup – den halvårlige event fra Opgang2 Turneteater. Blandt andet var der forestillinger fra talentholdet, Aarhus Teater, Turneteatret, og optræden af Chadi og Marwan.

Opgang2’s Turneteater havde premiere med deres udstilling URO, som bestå af forskellige teater-’spor’. Sporet denne aften hed ’Omar’s verden’ og var en spændende fortælling om et muslimsk barns udvikling fra at have hele verden åben for sig, til at ende lukket inde i en celle. Man kunne spekulere over effekten af hele tiden at få at vide man skal ”TALE DANSK!”, og hvad der kan gå galt, når ens eneste rollemodel er kriminel. Gellerups Said Mohammed ses i hovedrollen.
Børnefamilier, studerende og ældre
Der var gratis adgang til festivalen, og de cirka 200 deltagere var en blanding af børnefamilier, studerende og ældre.

Gellerup.nu talte med Per Kærgaard Paulsen fra Opgang2. Han sagde, ”Det er gået rigtig godt. Der er mange, som kommer fra området, men også nogle inde fra byen.” Han fortalte også, at Opgang2’s formål er ”at bringe teater ud, hvor folk er, og det er derfor vi kommer her i Gellerup.”

Trods mangel på en rød tråd igennem hele arrangementet, var de enkelte forestillinger underholdende og tankevækkende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.