Det blev over midnat i Foreningernes Hus, før et til tider kaotisk afdelingsmøde i Gellerupparken var slut. Små 200 beboere fra 150 lejligheder var mødt op – mange unge kom for at vælte den siddende afdelingsbestyrelse, og de buhede uhæmmet, når afdelingsformand Helle Hansen havde ordet.

”Det er ikke i orden,” advarede ordstyrer Khaled Mansour på både dansk og arabisk, men stemningen var ikke den bedste.
Inden afdelingsmødet var der delt løbesedler ud, underskrevet Ahmed Asker, der indtil februar havde været suppleant i afdelingsbestyrelse. Helle Hansen nævnte i beretningen, at efter en illoyal optræden fra Asker måtte bestyrelsesmøderne holdes uden deltagelse af suppleanterne.

Asker flyttede kort tid efter ud af Gellerup, men bor nu hos en kammerat i afdelingen. Derfor ønskede han at stille op, da han ville vælte ”fiasko-bestyrelsen”, og der var personlig kritik rettet mod Helle Hansen og bestyrelsen på løbesedlen. Den indeholdt flere kritiske bemærkninger om tryghedsgarantien, helhedsplanen og om afdelingens arbejde
for en moske.

”Ahmed Askers skrivelse taler for sig selv,” sagde Helle Hansen.
Asker kunne dog ikke stille op, da han ikke har folkeregisteradresse i Gellerup. I stedet stillede en af kammeraterne op. Denne fik dog ikke stemmer nok til at komme i bestyrelsen ved det senere valg.

”Direkte demokrati”
Det ville være en underdrivelse at kalde det et kampvalg: ni poster skulle besættes, syv af de afgående ønskede at fortsætte, men derudover kom 11 nye kandidater på listen. Før Ahmed Asker blev udelukket fra at stille op, råbte
han til forsamlingen ”Hvem stemmer på mig,” hvorefter de unge jublede. ”Det er direkte demokrati,” triumferede han.

Flest stemmer gik til Malek El-Batran, som under debatten havde ført an i kritikken mod den afdelingsbestyrelse, som han selv sad i. Han fik 143 stemmer, mens Helle Hansen fik to færre, så det lykkedes langtfra de unge rebeller at vippe formanden ud.

De øvrige valgte til afdelingsbestyrelsen var: Abdullahi Musa Osman, Abdullahi Hedafoow, Abdel Rahman, Omar Hammoud, Khaled Abdel Rahim El Moossa, Elsebeth Frederiksen og Mohammed Bachir.

Suppleanter: Atrin Horia Coma, Saleh Yacoub, Richard Nebel, Mohammed Saleh, Ahmad Tabbara, Rabah Khalil Hamad, Tanja Bergstrøm, Samir Abdalla Hussein
og Pelle Kirkeby.

Valg til Skræppebladet

Til Skræppebladets redaktion blev valgt Sean Ryan Bjerremand og Elsebeth Frederiksen, mens Kaltumo Ahmed blev suppleant.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.