I en lejlighed på Dortesvej sidder Asbjørn Elle og Rune Kragh. Med hjemmerullede cigaretter i mundvigen og en dampende kop kaffe i hånden, fortæller de lystigt om livet i Rakkerpak.
De to musikere skal sammen med resten af bandet optræde på Gellerupscenen 25. april i forbindelse med Radar 8220. Et projekt der skal styrke kulturlivet i Gellerup og skabe en koncertscene, hvilket de unge fyre engageret går ind for.
”Jeg synes, det er et fedt initiativ at få musikken herud,” forklarer Rune, der er glad for at bo i Gellerup og derfor gerne vil støtte op om det lokale liv.
I august sidste år flyttede de til bydelen sammen med to kammerater. De følte sig heldige, da de kunne flytte ind.
”Der er overraskende fede lejligheder herude i forhold til prisen,” fortæller Rune, der til at starte med var en smule skeptisk for at skulle bo i Gellerup. Indstillingen ændrede sig dog hurtigt.
De to musikere har mange venner, som bor i området, og de har ikke haft nogen negative oplevelser. Også indkøbsmulighederne i Gellerup falder i drengenes smag. Og i baghaven ligger Bazar Vest, der byder på et bredt udvalg af friske råvarer.
Hovedkvarter i Gellerup
Lejligheden i Gellerup er Rakkerpaks hovedkvarter. Her er alle velkommen, og bandets andre medlemmer overnatter ofte efter en overstået koncert. Der jammes på livet løs, og ofte tager hyggen over, når der skal øves til en forestående optræden. Et aspekt der afspejles i bandets tilgang til musikken.
”Så længe det er et hyggeligt arrangement, stiller vi gerne op,” siger Rune, imens Asbjørn sidder overfor og leger med strengene på sin guitar. Rakkerpak startede med at spille på gaderne i Aarhus, men har nu fået en mere struktureret tilgang til musikken.
Rakkerpak inspireres af den arabiske musik, der strømmer op gennem gulvet, fra saxofonen de svagt kan høre fra altanen, og fra Michael Jacksons stemme fra tredje sal. Et virvar af lyd, der svinger godt med Rakkerpaks verdensmusik, som henter inspiration hjem fra både Østeuropa og det fjerne Cuba. ”Balkan/sigøjnerjazz” er Radars beskrivelse af Rakkerpaks musik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.