Onsdag er sidste dag i Ramadanen, og tilfældigvis er det også sidste dag for Fritidspatruljens sommerferieaktiviteter. Derfor er der også rimeligt stille i den hytte på legepladsen, hvor temaet ellers er så drabeligt som"monstre".
"Mange af børnene er nok hjemme ved familierne for at forberede deres Eidfester," fortæller en af Fritidspatruljens fire instruktører i dag, Fatina Maarouf på 16 år.
Så instruktørerne er i flertal, der er kun tre-fire børn, som ikke er instruktører. Og så er der jo kunstneren Alioum Moussa fra Sigrids Stue, og til overflod Sigrids Stues koordinator Stine Olesen.
Det er Alioum, der har foreslået at lave kunst ud af brugt tøj, som Stine har haft med. Hjemme i Cameroun er det en simpel nødvendighed at genbruge tøj, men her i Gellerup får det dog snarere karakter af kunst og fantasi, for han foreslår børnene at fremmane fantasifulde monstre ved at lade sig inspirere af stoffernes farver og former. 
Amin syr selv
Amin på 10 er helt med på at lave en lille sparkedragt om til noget helt andet. I starten vil han helst have Stine til at sy, men han kan faktisk godt selv. Han har også haft håndgerning i skolen, siger han.
Fritidspatrulje-instruktørerne laver deres egen tøjkunst og håber, at der kommer nogle flere børn, som de kan hjælpe. Der kommer desværre ikke mange, men drengene Amin og hans kammerat Hadi hører til de aktive.
Alioum fortæller, at når monstrene er færdige, skal de sættes op på karton og bygges sammen til en stor frise – eller noget lignende. Også her kan fantasien råde.
Tidligere har Fritidspatruljen og Sigrids Stue stået for nogle velbesøgte perleplade-dage, og deres mål med at få sat perlepladerne op på totempæle mangler at blive virkeliggjort.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.