I tirsdags blev Samvirkets kvartalsmøde holdt i foreningernes hus med det overordnede emne ’Image og Branding af Gellerup’. Udgangspunktet for emnet var et ønske blandt beboerne om at gøre Gellerup kendt for andet end arbejdsløshed og kriminalitet.
I det daglige har medierne en stor indflydelse på de historier, der fortælles om Gellerup. Derfor var mediefolk og journalister med på mødet for at fortælle om deres arbejde med at skrive og filme historier fra området.
Fordomme begge veje
Blandt andet fortalte Per Lidell fra TV2 Østjylland i et oplæg om sine oplevelser med at arbejde som journalist i Gellerup:

”Nyhedshistorierne, dem med blå blink, bål og brand, skal vi dække. De er ikke svære at få øje på, men de gode historier er ofte gemt, og dem skal man anderledes ud og lede efter.”
”Fordommene kommer også fra beboerne selv. De har fordomme om, at medierne kun vil lave udstillende forsider, og så vil de ikke snakke med os. På den måde er det svært at nå ind til folk, der hvor de gode personlige historier er. Derfor har vi også et image, som vi skal arbejde med,” sagde Per Lidell.
”Blandt andet inviterer vi skoleklasser på besøg, så de kan se, hvordan man arbejder med journalistik. Vi tror på, at åbne døre er vejen frem.”
Intakt taske
Per Lidell sluttede af med at gøre opmærksom på en aktuel historie fra TV2OJ den 17. maj under overskriften ’Beboerne har fået nok’. Historien understregede, at der også på TV2OJ er blik for de positive kræfter i området, som han selv har oplevet:

”Engang havde vi lavet et indslag fra Nordgårdsskolen. Da vi kom tilbage til bilen, var min taske med personlige ejendele blevet stjålet. Vi startede med at gå i klubberne og efterlyse tasken hos Afif Abdallah. Klokken 19 samme aften ringede Afif til mig og sagde, jeg kunne komme og hente min taske. Intet manglede, da jeg hentede den,” fortalte Per Lidell.
”Det viser, hvordan I kan arbejde sammen herude, og det er helt unikt,” mente han.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.