For at støtte velgørende arbejde i det overvejende muslimske Somalia blev der søndag afholdt multikulturel festival i Gellerup. Den startede i Foreningernes Hus med et fler-timers arrangement og sluttede i Gellerup Kirke med en koncert.
Halvsent søndag aften gør Gellerup Kirkes sognemedhjælper Bit Boel Buhl uformelt status over dagen.
Bit Boel Buhl fortæller, at arrangørerne, som foruden kirken og Foreningernes Hus for en stor dels vedkommende indbefatter mange muslimske foreninger, har forberedt festivallen siden foråret og mødtes otte gange i alt for at forberede den.
Hun fortæller, at det for hende er det en helt naturlig del af det at være kristen. "Hvis vi skal være gode naboer i et område med 75 procent muslimer, hvordan gør vi det så bedre end på denne måde?", siger Bit Boel Buhl, der mener at man som kristen skal vise denne næstekærlighed aktivt.
Gellerup Kirke har på dette tidspunkt af dagen lagt hus til den interkulturelle musikgruppe Grænseløs, hvor 10 musikere har spillet musik med vid baggrund ud fra den indfaldsvinkel, at musikkens sprog netop er "Grænseløst".
Fyldt op i Foreningernes Hus
Søndag eftermiddag er der fyldt op i Foreningernes Hus. Cirkus Tværs viser deres kunnen, og Trine Lucassen underholder med et nummer, hvor et barn placeres i en kasse og tilsyneladende spiddes af et sværd. Trine Lucassen er en fremragende entertainer, og tilskuerne er dybt optaget.
Rundt i det store mødelokale er der loppemarked med mange forskellige tilbud, og der er flere boder med mad, også i kælderen. Meget af maden er hjemmelavet, og Bit Boel Buhl fortæller, at "det har somalierne bare haft styr på."
Uden for er der snobrødsbagning ved Ramallah-spejderne, og velgørenhedsorganisationen African Touch laver aktiviteter med børnene.
Det er ikke første gang, man i Gellerup har lavet interkulturelle dage med fokus på børns vilkår i udsatte lande. Denne gang var det Somalia. Tidligere har man for eksempel lavet en tilsvarende dag for børn i Libanon og i foråret var det til støtte for Gaza.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.