Livsværkstederne i City Vest har eksisteret siden 2000. Stedet er et værested og fristed for personer over 18 år. Vi har besøgt værestedet og talt med lederen, Verner Karkov.

”Vi har omkring 50-80 besøgende hver dag, men onsdag er den dag, hvor der af en eller anden grund er færrest. Om mandagen har bazaren lukket, og der kommer vi meget nemt op på 150 besøgende om dagen, måske lidt mere endda,” siger Verner Karkov. 

Fire ansatte og omkring 25 frivillige hjælper til ved aktiviteterne.

”Der kommer mellem 18 og 19 forskellige kulturer, så det minder om beboersammensætningen herude. Det er afrikanere, folk fra Mellemøsten, Tyrkiet, Tjekkiet osv.,” fortsætter han.

Værdier der skal skabe tryghed
Livsværkstederne har nogle klare værdier, der er med til at skabe et hyggeligt miljø. Det er vigtigt, at deres gæster føler sig velkomne.

”Vi har nogle værdier, men de er ikke skrevet ned. Åbenhed er vigtigt for os, fordi der skal være plads til alle. Derudover er respekt også et af vores værdiord, for når mennesker bliver respekteret, bliver de også mødt med tillid. Til ordet respekt hører også gensidighed, hvor det handler om at blive hørt. Vores sidste værdi er nærvær. Det handler for os om, at man lytter til hinanden, da det ikke er særlig rart, hvis der ikke bliver lyttet til en. Det er også noget, vi kan træne i fællesskab,” fortæller Verner Karkov og understreger at det allervigtigste er tryghed.

Udflugter giver socialt samvær
En gang i mellem tager medarbejderne og de besøgende på udflugter. I juni måned var de i Randers Regnskov, hvor de var mellem 30 og 40 afsted.

”Det var rigtig hyggeligt,” siger Verner Karkov og fortsætter: ”Der var flere, der valgte at tage deres familier med, så det var dejligt. Det var en fantastisk oplevelse at se det sociale samvær, og det gav virkelig et indtryk at se, hvordan familierne reagerede på de ting, man kan se i Randers Regnskov.”

Livsværkstederne har tradition for at inddrage deres brugere i planlægningen af aktiviteter, og de holder blandt andet en ramadan-fest i forlængelse af ramadanen og en julefrokost.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.