I dag blev Knæk Cancer-bussen parkeret udenfor Bazar Vest, og her er der en masse aktiviteter. Blandt andet kan man få foretaget et sundhedstjek. Men indenfor bliver der hos fire af restauratørerne i bazaren lavet en ret, der kan forebygger cancer.
Vækker opsigt i lokalområdet
En af de restauratører er Metin Usta, der er ejer af Metins Grill. Han har valgt at deltage i projektet, fordi han mistede sin onkel for to måneder siden til kræft.

”Jeg kunne simpelthen ikke sige nej, da jeg fik tilbuddet om at være med i arrangementet. Både på grund af min onkel, men også på grund af det gode formål,” siger Metin Usta, der er glad for, at kampagnen er kommet til Gellerup: ”Jeg ønsker, at folk skal vide mere om kræft, så det er fedt, at kampagnen er kommet til Gellerup, fordi det vækker opsigt i lokalområdet.”
Vigtigt at prioritere madvaner
Maden er tilpasset de lokale råvarer, der er doneret af bazaren. Metin siger, at de laver maden, fordi mad kan forebygge kræft: ”Hvis man prioriterer sine madvaner og spiser sundt, så kan man forebygge kræft, hjertesygdomme og så videre. Alt det, der skal bruges, findes i råvarerne, så vi opfordrer folk til at spise sundt og tænke over deres madvaner.”
I samarbejde med kokken Gorm Wisweh, der blandt laver mad i tv-programmet Go’ morgen Danmark, laver Metin, de andre restauratører og ti frivillige 500 kuverter, der bliver solgt for 50 kroner per kuvert. Retten er i dag perlespeltsalat med røget paprika, polenta kylling, tørrede bær, salater, chiliyoghurt og salte nødder. Overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.
Spis grønt og tænk over din kost
”Man skal støtte kampen mod kræft, fordi det er et emne, hvor der ikke rigtig er fundet en løsning endnu,” siger Metin og uddyber: ”Man kan komme på månen, men der er ikke fundet en kur mod kræft endnu. Derfor skal man støtte op om knæk cancer.”
”Kræft er ofte nogle skræmmende og rammende historier, som tager hårdt på folk, og det kræver, at man er mentalt stærk,” siger Metin, og giver hans råd til, hvordan man blandt andet kan forebygge kræft: ”Man skal spise masser af grønt og tænke over sin kost.”
Go’ aften Danmark sendte live fra Bazar Vest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.