Som dreng sad Sohaib El-Qasimi og tegnede familiens kolonihavehus større, og han drømte om at blive ingeniør. I dag, som 21-årig, er Sohaib nyudlært murer med fast arbejde, og han er meget glad for det.

”Murer – det er lige mig. Jeg skal nok videre på et tidspunkt og læse til arkitekt eller ingeniør, men de næste par år skal jeg være murer. Du får så mange forskellige opgaver – støbe gulv, mure op, pudse, lægge fliser, eller fuge, som jeg gør nu.” Sådan fortæller Sohaib, mens vi sidder i en af murermester Poul Erik Christensens arbejdsvogne og snakker. Stedet er Rundhøj, hvor de gamle fuger kradses ud og erstattes med nye.

Vejen frem til svendebrevet og fast arbejde var ikke nem for Sohaib. Egentlig ville han have været i gymnasiet, men han havde ikke gennemsnittet til det. I 10. klasse kom han ud i et brobygningsforløb som murer, og det tændte lyset hos ham. Han ville på Aarhus Tech, men havde først en samtale med en uddannelsesvejleder Ahmad El-Ahmad, som dengang var på Vejledningscentret, der nu hedder Get2Ed.

Vejledning på det rigtige tidspunkt
”Ahmad El-Ahmad var der på det rigtige tidspunkt og anbefalede uddannelsen, og han bakkede mig op,” siger Sohaib. På Aarhus Tech var der nye udfordringer, for han kunne ikke finde en praktikplads. ”Jeg havde ikke lyst til skolepraktik, for der kommer man ikke ud til kunder. Jeg havde et par kortvarige praktikker, men så sagde min kammerat Fahim, der blev udlært et halvt år før mig, at Poul Erik Christensen måske havde brug for en,” fortæller Sohaib.

Der skulle stædighed til, selv om Sohaib mødte personligt op en morgen med sit CV klokken 7, for Poul Erik havde ikke brug for en lærling lige nu… Men Sohaib måtte gerne ringe senere. ”Næste gang, jeg ringede, huskede Poul Erik mit navn, og det var fedt. Men der var stadig ikke arbejde.”

Bliv ved med at prøve!
Men han gav ikke op, og her er vi fremme ved noget centralt hos Sohaib: ”Hvis man vil noget, så skal man blive ved at prøve. Det er nødvendigt, når det er noget, man brænder for,” understreger han.

Hans stædighed gav resultat, for Poul Erik tog ham i lære i august 2013, og et år efter var han udlært. Det gik så godt, at mester spurgte, om han ville blive hos ham. Arbejdet er godt og alsidigt, for man kommer ud til mange forskellige, fortæller Sohaib. Han går op i at passe sit arbejde og sørger for at komme i seng til tiden, så han er frisk ved arbejdstids begyndelse klokken 7.

Han fortæller, at forældrene også sørger for, at han passer sit arbejde: ”De er ”efter mig”! De vil ikke have, at jeg melder mig syg, og jeg får en masse spørgsmål, hvis jeg er hjemme en dag…” Sohaib El-Qasimi bor hjemme endnu, men søger lejlighed i en af 3F’s ejendomme på Jyllands Allé. Helst var han blevet i Gellerup, hvor venner og familie er tæt på, men lejlighederne er enten for store eller for små…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.