Mahmoud Dirawi kan nu kalde sig talenttræner hos AGF. Han er blevet udvalgt til at skulle træne U12-drenge ved AGF’s Talentcenter Vest i Hinnerup. Mahmoud kommer til at starte på det såkaldte ”step 3” i talentprogrammet, hvor han hver fredag skal være med til at udvikle spillernes færdigheder og vurdere talenterne sammen med de andre trænere. Med sig tager Mahmoud 3 U12-spillere fra ACFC, som AGF har udvalgt som unge talenter.

At det er ulønnet arbejde, betyder ikke noget for Mahmoud. Det er glæden ved fodbold og ønsket om at hjælpe unge spillere, der driver ham. Han vil huske spillerne på, at vejen til succes er samarbejde: ”Jeg forventer egoistiske og forventningsfulde spillere med et stort potentiale. Så der ligger et arbejde i at få dem til at forstå, at fodbold er et holdspil, og at man skal kæmpe som hold.”

Mahmoud fortsætter sin involvering i ACFC, men giver ansvaret for kampfordeling videre. Her appellerer han til, at forældrene bakker op og tager deres del af de mange arbejdsopgaver, som får klubben til at hænge sammen.

Til august begynder Mahmoud imidlertid på socialrådgiver-uddannelsen. Med skolestart og trænerarbejdet er der pludselig mange arbejdsopgaver for ham:

”Jeg må se tiden an, og så må jeg finde ud af hvordan jeg skal prioritere skole, talenttrænerjobbet hos AGF og min involvering i ACFC.” Derudover er Mahmoud også i styregruppen for et andet fodboldprojekt, nemlig Get2Sport. De mødes dog kun hvert kvartal.

Mere Zlatan!
Mahmouds drømmejob er at arbejde som integrationskonsulent i en stor klub med indvandrerspillere. Her vil han gerne arbejde med den enkeltes udfordringer og den modstand, man kan opleve i kampen for at slå igennem på højt niveau.

Børn fra udsatte områder er ofte teknisk stærke, men mangler en dybere taktisk forståelse. Mahmoud vil gerne være et bindeled og vejleder til både klub og spiller, og udnytte at han kan tale til spillerne på en anden måde end træneren kan. På denne måde går spillerens motivation ikke tabt, og der er potentiale for at udvikle både mentale og taktiske egenskaber. Danske fodboldklubber burde, ifølge Mahmoud, også være bedre til at lade spillere bevæge sig udenfor de faste taktiske rammer: ”Lad spillerne være specielle og bevæge sig lidt ud. Hvem havde set Zlatan sakse den ind fra midten mod England?”

Med Zlatan som eksempel mener Mahmoud, at det kunne være gavnligt at opbygge spillere med en stærk mentalitet: ”Nogle, som er lidt ligeglade og som tror på sig selv.”

Søndag d. 5 april samt Grundlovsdag d. 5. juni afholdes to Talentcenterstævner. Her skal Mahmouds drenge fra Talentcenter Vest møde et af de andre talentcentre fra Aarhus. Til oktober er Mahmoud med fra starten, når en ny runde af talentprogrammet starter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.