Byggeriet af det store Gellerup Dagtilbud på Nordgårdskolens areal er endnu engang blevet udsat, men nu er vi tæt på en start.
Projektleder på byggeriet, Dorte Alber, siger til gellerup.nu, at der i marts er nogle forberedende arbejder, og byggestart bliver ”midt forår”. Året efter, 1. april 2016, skal det stå indflytningsklart til 190 børn og et sundhedshus.
Gellerup Dagtilbud samler en række af de børnehaver, der er nedlagt på grund
af veje og helhedsplan, eller som bliver det inden for det næste år. I alt bygges der cirka 3000 kvadratmeter og indrettes cirka 4000 kvadratmeter udearealer. En stor del af udearealerne på Nordgårdskolens areal bliver i øvrigt offentligt tilgængelige.
I vinderprojektet, som blev kåret for et år siden, bliver de fem ”huse” kaldt Væksthuset, men det fik også hurtigt navnet ”Sommerfuglen”, fordi husene ligner fire sommerfuglevinger og en krop i midten. ”Det hedder hverken Væksthuset eller Sommerfuglen, men Gellerup Dagtilbud,” understreger Dorte Alber.
Om der skal laves en navnekonkurrence, så børnene får lov at få et mindre ”kommunalt” navn til deres dagtilbud, er op til dagtilbudslederen, tilføjer Dorte Alber. Hendes opgave er at sørge for, at dag tilbuddet bliver bygget på bedst mulig måde, til glæde for børn, forældre og personale.
Dagtilbud eller sommerfugl
Dagtilbudsleder Morten Kling siger, at i den kommunale organisering hedder
det ”Gellerup Dagtilbud”, men han synes ikke, at det gør noget, hvis stedet får
et mere mundret navn af brugerne.
”Det er rigtigt, at bygningerne får form af en sommerfugl, så jeg kan da sagtens forestille mig, at det kan blive navnet,”
siger han.
Hver afdeling i dagtilbuddet har et forældreråd, og det er meningen, at der skal dannes en bestyrelse for dagtilbuddet. Der mangler forældrerepræsentanter til bestyrelsen, men til gengæld er der nogle engagerede forældreråd, som kompenserer for dette.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.