Helya Ahmadi står bag en tredjedel af beboerudstillingen "Mig. Nu. Gulerod.", som kan ses på Gellerup Museum for tiden.
Helya Ahmadi er 20 år og blev færdig med gymnasiet sidste sommer. Sidste vinter kom hun ud for en skiulykke, der resulterede i en hjernerystelse. Men det er ikke noget, der hæmmer Helya:
”Jeg er positiv og glad for mit liv. Faktisk synes jeg, at ulykken skete på et godt tidspunkt – i den forstand at jeg har lært at nyde de små ting lidt mere, og at jeg har fået nye hobbyer,” siger hun.
Hun kan i dag ikke have både fjernsyn, computer og andre ting i gang på samme tid. I stedet har hun lært sig at have fokus på én ting ad gangen og være mere fordybet. Hun nyder de rolige stunder og elsker at bage brød eller sidde med en kop the og filosofere over livet.
At leve i nuet
Når det skal være lidt vildere, tager hun ned i Klatreklubben ved Gellerupbadet eller spiller på guitar – noget hun har lært sig selv efter ulykken. Det handler for Helya om at leve i nuet og virkelig værdsætte de små øjeblikke. ”Nu’et” er omdrejningspunktet i hendes udstilling, som primært består af ét stort digt, der beskriver hendes liv, som det ser ud lige nu:
”Det var faktisk ikke bevidst, at mit værk blev på digtform – det skete bare. Processen med at udtrykke mig ledte til nogle dybe tanker. På den måde fandt jeg ud af, at det enkle kan sige noget meget stort,” siger Helya.
Hun håber at kunne påvirke folk til at tænke over deres liv og hvordan de lever det. Derfor henvender allersidste sætning i Helyas værk sig også til beskueren: ”hvad gør DU?”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.