Foreningen AarhuSomali er kede af udtalelser, som borgmester Jacob Bundsgaard kom med i et interview med TV2 Østjylland, hvor han nærmest betragtede somaliere som analfabeter.
Se indslaget her – spol frem til ca. 6:30
I et åbent brev, som er underskrevet af talsmændene Abdirahman M. Iidle og Abdirashid Sheikh, hjedder det:
I et interview i TV2 Østjylland d. 12. april udtaler du dig om de mange nye flygtninge, der kommer til Aarhus. Desværre smider du samtidig benzin på bålet mht. de fordomme, der er om aarhusianere med somalisk baggrund. Det er vi virkelig kede af, og vi undrer os meget over, at du kan finde på sådan noget.

Du taler i interviewet om højtuddannede, som kommer og bidrager til samfundet. Og så taler du om flygtninge, der er længe om at kunne bidrage til samfundet, hvor du hele to gange som eksempel nævner ”en somalisk analfabet”.

Gennem flere år har AarhuSomali arbejdet hårdt på at forbedre integration og medborgerskab for aarhusianere med somalisk baggrund. For tiden holder vi en række debatmøder om dette i samarbejde med FO-Aarhus og med top-embedsmænd i din egen afdeling på rådhuset. Se selv på aarhusomali.dk

Vi rakte hele armen
Vi har med dette initiativ rakt hånden, ja hele armen, frem til dialog om medborgerskab, og en meget positiv proces er godt i gang. På den baggrund er det virkelig nedslående og beskæmmende, at vi får smidt sådan en spand koldt vand i hovedet af borgmesteren i Aarhus.

Med dine udtalelser bekræfter du gamle og indgroede fordomme om somaliere som nogle, der udelukkende er en belastning for samfundet, hvilket ikke er korrekt. Du smider dermed benzin på det bål, der risikerer at brænde med had og fordømmelse.
I AarhuSomali er vi bange for, at dine udtalelser vil modarbejde den store indsats dine egne top-embedsmænd for tiden gør, for sammen med AarhuSomali at forbedre integration og medborgerskab.

Det er dybt tragisk," slutter det åbne brev.

Borgmester beklager udtalelser
Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, har sendt et svar til AarhuSomali, hvori han beklager sine udtalelser til TV2 OJ om somaliere.

Han skriver, at somaliere udgør et vigtigt bidrag til mangfoldigheden i Aarhus, og han understreger, at AarhuSomali gør en stor indsats for integration og medborgerskab, og han inviterer repræsentanter fra AarhuSomali til møde og dialog på hans kontor.

AarhuSomali har takket borgmesteren for hans svar og takket for invitationen til et møde med ham, og vil snarest sørge for, at det kan finde sted.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.