Det meste af jordarealet mellem Gudrunsvej og Aaby Ringvej er ved at blive solgt til en norsk ejendomsudvikler, som vil investere cirka en milliard kroner i både handel og boligbyggeri på området.
Det private initiativ er et kæmpeskridt for helhedsplanen og viser, at også investorerne tror på planen.
Brabrand Boligforening og norske Reitan Ejendomsudvikling, der bl.a. står bag udviklingen af butikker til REMA 1000, har skrevet under på en betinget købsaftale på 60.000 kvadratmeter stort areal i den såkaldte ringvejskile.
Den er på i alt 90.000 kvadratmeter, hvoraf Globus1 optager de 3000 kvadratmeter, så det er størstedelen af jorden, der med et snuptag bliver til en del af den storstilede helhedsplan i Gellerup og Toveshøj.

Penge til renovering af boliger

Jordsalget kommer beboerne til gode, idet de mange millioner, som det forestående salg af den store grund vil give, bliver øremærket specifikt til en opgradering af eksisterende boliger til gavn for de nuværende beboere.

Det regnes kun som formaliteter, at jordsalget er betinget. Brabrand Boligforening oplyser i en pressemeddelelse, at der forestår en proces sammen med Aarhus Kommune, hvor en række forhold vedrørende bl.a. anvendelse og arkitektur skal belyses nærmere. Der skal laves en lokalplan for arealet.

Trecifret millionbeløb

Det er første gang, at en privat investor går ind og investerer massivt i helhedsplanen. Parterne vil ikke oplyse det eksakte beløb på det forestående køb, men der er tale om en trecifret millioninvestering alene for jordkøbet. Samlet investerer Reitan cirka en milliard kroner i området.

”Vi er kun et lille skridt fra en særdeles attraktiv og centralt beliggende grund i Aarhus med et kæmpepotentiale. Vi har endnu ikke lagt os endeligt fast på udviklingen af grunden, men det vil blive et miks af private boliger og handel i den lidt større skala. Udviklingen af området vil understøtte helhedsplanen og
ændre Gellerupn til en attraktiv og international bydel centralt i Aarhus,” siger StephanSørensen, direktør i Reitan Ejendomsudvikling.
Bag Reitan Ejendomsudvikling står Norges rigeste mand, Odd Reitan, og to danske partnere. Læs om køberen Reitan Ejendomsudvikling her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.