Birte Vixø er ildsjælen bag systuen på Lokalcenter Gellerup – men det frivillige arbejde er ikke noget nyt for hende. Udover at have været frisør i 45 år og haft egen salon i 17 år har Birte Vixø altid været nysgerrig på verden og elsker at
rejse og lave frivillig arbejde:
”Det giver en meget større forståelse af verden og mennesker, når man arbejder og snakker med lokale hvor man kommer,” siger Birte entusiastisk. For otte år siden koblede hun sig på Uldum Højskoles rejse til Tanzania.
Efter at have været sammen med højskoleeleverne, arbejdede Birte en måned som frivillig lærer og hjælper for 35 blinde. Da læreren skulle på kursus, stod Birte pludselig for foden af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, på næsten 6000 meter, og skulle undervise en klasse med blinde børn:
”Efterfølgende modtog jeg da også et rigtig flot takketelegram fra skolen,” fortæller Birte og fortsætter: ”Men jeg tror ikke jeg kommer til at gøre sådan noget igen. Det er meget hårdt og intensivt.”
Udover Tanzania har Birte Vixø også arbejdet og besøgt Indonesien, Thailand, Indien, Iran og Spanien. Birte fortæller videre, at det i fremtiden bliver kolonihaven, der kommer til at tage hendes tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.