Instant City er arbejdstitlen på den ny, midlertidige bydel, der anlægges, udvikles og fjernes igen i årene 2015–2018. I denne periode vil der blive mulighed for at opføre en række butikker, værksteder og spisesteder blandt andre ting, for de beboere og forretningsdrivende, der har en god idé og mangler et sted at prøve den af.
Hjertet i den midlertidige bydel bliver et nyt informations- og aktivitetscenter, hvor beboerne kan få svar på alle deres spørgsmål om helhedsplanen og dens udvikling. Hvad der skal ske, hvordan området bliver ændret og hvornår det sker. Men det er ikke den eneste funktion, centret kommer til at have, hvis det står til Brabrand Boligforenings projektchef, Ole Bech Jensen:

”Vi leder både efter nye idéer og allerede afprøvede koncepter. Det vil være attraktivt for alle parter, hvis Informations- og aktivitetscentret kan fungere som et eksperimentarium, hvor erfaringerne efterfølgende kan genbruges andre steder.”

Et hus, mange funktioner

Blandt de ting, der skal tiltrække beboerne og gøre informations- og aktivitetscentret til et naturligt, dagligt mødested for Gellerup og Toveshøjs beboere, nævnes bl.a. mulighederne for at få information om helhedsplanen, deltage i dialogmøder og se udstillinger om, hvordan området kommer til at forandre sig. Huset skal rumme en ny café, en lille scene og flere mødelokaler, som alle kan benytte sig af.
Tanken er, at alt skal kunne lade sig gøre, og alle muligheder for at skabe fremtidens fælleskab kan afprøves.

Det kommende, men midlertidige fælleshus får adresse på Verdenspladsen  midt i Gellerupparken og åbner efter planen i oktober 2015.
Grunden til, at bygningerne skal være midlertidige og fjernes igen ca. 2018, er, at der først da er gjort klar til ‘rigtigt’ byggeri ned langs Bygaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.