På lørdag d. 6. juni kan du opleve en perlerække af kultur og underholdning når Opgang2 Turnéteater for 11. gang inviterer til kulturfestivalen JALLA. Der er gratis adgang for alle, og det foregår i Scala og Scala Foyer på Aarhus Teater fra kl. 14.30. I forhold til billetter, skal man skal bare møde op og så er det ”først-til-mølle”-princippet der gælder.
Selvom festivalen foregår inde i Århus midtby, er Gellerup meget synlig i Jalla:11. Flere af de optrædende til festivalen kommer nemlig fra Gellerup.

JALLA:11 har undertitlen ”MÆRK LIVET!” og festivalen byder på både teater, musik, sang, poesi og dans. Temaet hænger sammen med den anmelderroste og succesfulde forestilling ”AR”, hvor Said Mohamed fra Gellerup spiller en hovedrolle.
Historierne i ”AR” cirkler nemlig om de mærker, som livet giver os alle sammen. Der er desværre ikke tid til at vise hele forestillingen, men kun udvalgte dele.

Dans, musik, digte…
Publikum kan også se den somaliske dansegruppe Gobaad og arabisk dabke-dans ved Jafra-Folkedanserne. På JALLA:11 vil de for første gang optræde sammen med det 30 mand store århusianske kor SYNG i et helt unikt kulturmøde. Tilsammen optræder flere end 50 meget blandede performere på scenen samtidig.

JALLA:11 byder også på det Grammy-vindende, og Roskilde Festival-aktuelle band Hudna, rapperen ChaD, og så får festivalen også eksklusivt besøg af journalisten Latifah, kendt fra DR’s program ”Det Slører Stadig”.

Der vil også være Opgang2’s Talenthold, prisvindende digte, møde med OPGANG2s ungdomsunivers BLOK2, Reumert-vinderen Chadi Abdul-Karim, cirkus og meget mere.

Tankerne bag
Festivalerne skal bygge bro mellem mennesker og fejre forskellighed og mangfoldighed. Og det skal være en dag for hele familien – børn, unge, voksne og ældre. Derfor har Opgang 2 også valgt, at arrangementet skal være gratis for de besøgende.

Udviklingschef ved Opgang2, Lise Ørskov, fortæller om tankerne bag årets to JALLA-festivaller:

”Vi håber, at alle gæster får mindst én oplevelse med musik, dans eller teater, som minder om noget, de kender i forvejen. Men også, at de får mindst én overraskende oplevelse med musik, dans eller teater, som de ellers aldrig ville have fået,” lyder det fra Lise Ørskov.

I år kan alle besøgende som noget helt særligt selv udtrykke sig i ord, billeder eller film og dele deres oplevelser og tanker online. Det sker i foyeren på Aarhus Teater under hele JALLA:11, hvor Chadi Abdul-Karim inviterer til blok2 LIVE – en platform, hvor man kan dele ord, billeder og film.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.