Siden 2007 har beboerrådgiver i Toveshøj, Maryam Fereidanian, stået for at sende familier på ferie, som ikke selv har råd til at rejse. Familierne kan komme på ferie forskellige steder i Danmark, som Maryam og hendes netværk af beboerrådgivere samarbejder med.
Dette år har sat ny rekord med 55 ansøgninger, heraf 20 familier, som aldrig før har søgt, fortæller beboerrådgiveren:

”Sidste år havde vi måske 10 ansøgninger fra familier, som vi ikke havde hørt fra før. I år har vi fået i alt 55 ansøgninger, hvoraf 50 var berettiget til at søge efter de regler, der er,” forklarer Maryam, der har sit kontor i beboerhuset Tousgårdsladen i Toveshøj.
I alt 21 familier fra Toveshøj har nu fået tilbud om at komme på ferie gennem Maryam Fereidan.
Giver plads til hinanden
Beboerrådgiveren deler i samme omgang stor ros ud til de familier, hvis sommerferie hun nu er i gang med at planlægge.

”Det er rigtig positivt at opleve, at mange familier er villige til at lægge deres ferier på steder og tidspunkter, som måske kan gøres lidt billigere, end hvis alting skal være i højsæsonen midt på sommeren. Det betyder, at der kan sendes flere familier afsted, end der ellers ville være penge til.”
Lille fald i Gellerupparken
Fra Gellerupparkens beboerrådgiver Jens Høgh lyder det, at der har været et lille fald i årets ansøgninger, men at der til gengæld er mange familier, der har søgt for første gang:

”Vi har i år fået 120 ansøgninger, hvilket var lidt mindre end sidste år. Vi er ikke færdig med første runde, hvor vi er ved at booke for 44 familier. Måske får vi råd til 2-5 familier mere, når vi ved, hvor meget de koster.”

Jens Høgh gør desuden opmærksom på, at familier, der har været af sted på ferie indenfor de seneste to år, kommer bagerst i ”køen” for at give så mange familier og børn som muligt en chance for at komme væk fra hverdagen og på ferie i det danske sommerland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.