Beboerdemokrater fra Gellerupparken og Toveshøj samt repræsentanter fra Brabrand Boligforening og Gellerupsekretariatet var midt i juni på en kort tur i Berlin for at blive inspireret.

Berlin har kreative miljøer og byplaner, der kan inspirere til noget tilsvarende i Gellerup og Toveshøj i forbindelse med Instant City projektet. Instant City er nogle midlertidige funktioner, som kan sættes op langs Bygaden i nogle år, indtil der kommer et ’rigtigt’ byggeri. Det var et tætpakket program i en stor og varm by, men der blev også fremvist nogle spændende projekter, hvoraf nogle kan overføres til Gellerup, mens andre ikke kan bruges. Berlin er fuld af historie, og derfor har man også været opmærksom på at tage hensyn til historien, når man bygger nyt.

Kravl op i infotårn
Den gamle nedlagte Tempelhof lufthavn bliver i dag brugt til rekreativt område.
Noget, som man også kan i Gellerup, men i en mindre skala fordi området er meget mindre. Her har man plads til cyklister, skateboardere, grillpladser og
minigolfbane. Der er også et lille infotårn, som kan kan kravle op i og se hele
området.
Andre områder på turen var Markthalle, hvor man kan få alverdens specialiteter, og hvor folk kan komme et par gange om ugen og sælge deres mad, uden at være forpligtet til at åbne noget permanent. Her gik de besøgende amok i egyptisk, afrikansk og japansk mad, og nogle skyllede maden ned med øl, brygget i kælderen.

Kvinder vil sælge mad
Gellerup er lige så multikulturelt som Berlin, og et marked som Markthalle
ville være spændende at have som et midlertidigt projekt. Nogle af kvinderne
på turen mente, at man kunne bruge et sted i Gellerup, hvor kvinder lavede maden og som måske ligger et andet sted end bazaren. Abdinasir Jama Mohamed fra Gellerupparken var meget inspireret af de frivillige kræfter, som han håbede kunne inspirere til noget lignende i Gellerup. Turen har givet ham lyst til at gøre mere for sit eget område.
Selvom det var to meget lange hele dage, var det alligevel en spændende tur. Nu bliver det spændende at se, hvor mange ting, der kan bruges i Gellerup, når Instant City skal i gang i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.