gellerup.nu har nu tre unge fritidsjobbere, der har været igennem Ung Reporter-projektet og er ansat frem til årsskiftet. Her interviewer de hinanden om at være reporter:
Abdul-Rahman Mohammed
Skrevet af: Abdallah Ajjawi
Hvorfor blev du ung reporter?
Af flere grunde. Først og fremmest fordi jeg havde et ansvar for at fremstille Gellerup på den rigtige måde. Gellerup fremstilles på en negativ måde, og jeg kan som beboer ikke relatere til noget af det, og derfor ville jeg vise omverdenen, hvordan Gellerup er.
Hvordan har arbejdet ændret dig?
Jeg var lige startet på gymnasiet, da projektet startede, og det har hjulpet mig meget fagligt. Udover det har jeg lært at tage ansvar, mødt nogle mennesker og har nogle vidunderlige stunder med mennesker, man møder som reporter.
Hvad kan du bruge det til i fremtiden?
Jeg kan bruge det til at udvikle mine personlige kompetencer. Ansvar – at være imødekommende – og det sociale aspekt, det er tre essentielle faktorer, som jeg er blevet bedre til. Jeg kan bruge dette job overalt, i skolen, i hverdagen og i hvert fald i mit fremtidige liv på arbejdsmarkedet.
Abdallah Ajjawi
Skrevet af: Esam Adel
Til dagligt går jeg på HTX, Århus Statsgymnasium, og arbejder i Børnehaven Spurven. Da jeg ikke har så mange arbejdstimer, gik jeg sidste år og manglede et arbejde.
Jeg blev så ung reporter, også fordi jeg gerne ville ændre omverdenens syn på Gellerup. Det var forvrænget af diverse medier. Med dette projekt kunne jeg se en mulighed for at formidle det korrekte budskab om Gellerup.
Projektet har gjort en masse for mig fagligt og personligt. Jeg har først og fremmest skabt et stærkere bånd til mine kollegaer som jeg har kendt inden jeg blev ung reporter.
 I dette forløb som har jeg lært mit lokalområde bedre at kende, og der var aktiviteter, som jeg aldrig havde hørt om.
Jeg er i høj grad blevet bedre til at skrive, men også til at komme ud og møde mennesker. I starten var jeg lidt genert ved at gå ud og interviewe fremmede mennesker, men nu synes jeg, at det er en fornøjelse at møde nye mennesker.
Jeg har fået en masse godt med i bagagen i forbindelse med projektet, både socialt og fagligt.  
Esam Adel
Skrevet af: Abdul-Rahman Mohammed
Hvorfor blev du Ung Reporter?
Jeg var på udkig efter et job, så da jeg så, at det var muligt at blive Ung Reporter, syntes jeg, at det lød interessant, samtidig med at man også  kunne tjene lidt penge ved siden af.
Hvad har det gjort for dig?
Jeg er blevet mere aktiv, da man som Ung Reporter skal være oppe på dupperne, idet man hele tiden bliver sat på nye opgaver. Derudover har jobbet modnet mig som person, da arbejdet kræver at man tager ansvar og er selvstændig. Jeg er også blevet bedre til at organisere min tid.
Hvad kan du bruge det til?
Jeg kan bruge det til først og fremmest at blive en bedre skriver. Man skal også kunne indgå i samarbejde med andre, hvilket kan være med til at forbedre mine sociale kompetencer, fordi man lærer at kommunikere og agere bedre med andre.
Vil du råde andre til at tage der her job hvis de fik muligheden?
Helt klart! Arbejdet som Ung Reporter er nemlig meget interessant og byder på mange forskellige opgaver.
Hvad synes du skal gøres bedre?
Selvfølgelig er der altid noget, der kan forbedres, og personligt så synes jeg, at jeg kunne tage arbejdet mere seriøst. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.