Gellerup har fået en junior-Danmarksmester inden for cricket-sportens verden.
16-årige Khizer Khan fra Gellerupparken har spillet nationalsporten cricket siden han var 8 år. Med otte års erfaring har Khizer sammen med Skanderborg Cricket Klub været i gennem Danmarksmesterskaberne, Jyllandsmesterskaberne og mange flere hårde kampe.
”Cricket betyder meget for mig, da alle omkring mig deltager i sporten. Forældre, søskende, venner bekendte deltager, og det giver et specielt sammenhold,” fortæller Khizer Khan.
Khizer har senest spillet den årlige pulje, hvor hans hold Skanderborg Cricket Klub ligger i toppen. Udover det har Khizer deltaget i Danmarksmesterskaberne for juniorer.
"Vi var underdogs"
”Vi var faktisk underdogs, og jeg var meget nervøs. Jeg vidste ikke det var muligt, men efter første kamp, som vi vandt, begyndte jeg at indse, at vi faktisk kunne vinde DM.”
”Det endte med, vi kom i finalen, og vi stod lige gennem hele kampen, og tro det eller ej, så var jeg faktisk den, der afgjorde det hele” fortæller en stolt Khizer.
”Jeg har opnået meget succes, og jeg føler selv jeg minder om en professionel cricketspiller, med navnet Shahid Afridi,” fortæller Khizer. Shahid Afridi er pakistansk landsholdskaptajn og har vundet mange titler for Pakistan.
Skolen er vigtigst
Khizer skal efter sommerferien tilbage på skolebænken, da han skal i 2.g. ”Skolen betyder alt for mig, og derfor har jeg sat cricket lidt på pause. Jeg vil råde alle unge til at blive gode til det, de elsker.”
”Desværre kan jeg ikke se nogen mulighed for mig for at leve af at spille cricket, og derfor vil jeg koncentrere mig om skolen og afslutte gymnasiet med gode karakter.”
Cricket
Cricket kommer fra England. Det er et avanceret spil og går ud på, at to hold spiller mod hinanden med bold, bat og gærder. Det ene hold er i marken, mens det andet ”batter”. Markens opgave er at spille ”batterne” ud. Holdet med flest point vinder kampen. Kampene kan vare op til otte timer.
Læs mere om cricket her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.