Forsøg med gratis udlån af kommunale lokaler, som ellers står tomme, gøres permanent i Globus1.

For et år siden satte Aarhus Kommune gang i et forsøg med gratis udlån af kommunale lokaler til sociale foreninger i Århus. Forsøget sluttede før sommerferien, men nu meddeler kommunen, at ordningen har været så stor en succes i Globus1, at den der fortsætter på ubestemt tid.

Låneordningen er fleksibel og kan udfylde de huller, hvor der ellers står ledige mødelokaler i Globus1.
Brugerrådet i Globus1 er i løbet af foråret 2015 blevet hørt i sagen, og rådet, der består af repræsentanter for flere af stedets aktive foreninger, var positiv.
Så nu har kommunen besluttet, at ordningen fortsætter i Globus1, fordi den for det første understøtter et fortsat behov for lokaler til sociale foreninger i vestbyen, og for det andet, fordi den styrker de sociale foreninger, der derved får bedre mulighed for at igangsætte aktiviteter.
Definition af en social forening
En social forening er ifølge Aarhus Kommune en ikke-folkeoplysende foreninger, eller en selvorganiseret gruppe med et almennyttigt formål, der er organiseret med vedtægter og en demokratisk valgt bestyrelse.
For at kunne booke lokaler skal foreningen først registreres i Sport & Fritids bookingsystem. Det sker ved at udfylde et skema med oplysninger om foreningen, dens digitale postkasse, CVR-nummer samt vedtægter og referatet fra sidste eller den stiftende generalforsamling.
Måneds frist for aflysninger
Ordningen om gratis udlån giver de sociale foreninger adgang til at lave både sæsonbookinger og bookninger til enkeltarrangementer i det omfang, lokalerne ellers ikke er udlånt til en folkeoplysende forening.

Men hvis en folkeoplysende forening i løbet af året ansøger om at låne et mødelokale, som er booket af en social forening, så skal den sociale forening være parat til afgive sin booking til den folkeoplysende forening med en måneds varsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.