Lokalpolitiet i Aarhus Vest har beslaglagt de hardball-geværer, som du ser på billedet.
Politikommissær Jens Espensen siger i den anledning, at sådanne attrap-våben ikike alene er ulovlige, de øger også utrygheden i området. Noget, som de unge måske ikke tænker over.
"Det største problem er efter min mening den utryghed det giver i området når unge mennesker går rundt med hætter over hovedet og med våben i hænderne.  Det er jo ikke helt de attituder, der skaber grobund for tryghed blandt de øvrige borgere," siger han og fortsætter:
"Derudover kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad der kan ske hvis politiet en mørk aften, med dårlig sigt, møder en person i denne mundering.  I denne tid, hvor trusselsniveauet er relativt høj i terrorhenseende, er der stor risiko for at vi /politiet ser os nødsaget til at trække våben, med de forfærdelige følger det kan give," siger Jens Espensen.
Han understreger, at selv om mange unge betragter det som en legen "røvere og soldater", så skal de vide, at de er med til at øge utrygheden i området. Når politiet taler med de unge om det, er mange af dem uforstående og bemærker ikke, at det er utryghedsskabende og oven i købet ulovligt."
Jens Espensen bemærker til sidst, at nogle af dem politiet har truffet med disse våben, er børn helt ned til syv år. 
"Her har vi selvfølgelig talt med forældrene om det uhensigtsmæssige, ligesom vi har beslaglagt våbnene," slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.