Ali Ahmad Taimour Amin er en ung fyr på 18 år, der har prøvet lidt mere end de fleste. Ali er født i Irak og opvokset i København. Som 16-årig flyttede han sammen med resten af sin familie til Gellerupparken.

Gellerup er dog i dag skiftet ud med en adresse tilbage i København – men historien her skal fortælle, hvorfor man skal gå efter sin chance.  

”Jeg har boet rundt omkring landet, og selvfølgelig savnede jeg da mit lokalområde, venner og sociale omgangskreds i København utroligt meget mens jeg boede i gellerupparken. Jeg er glad for at have boet i Gellerupparken. Her er et stærkt multikulturelt sammenhold, og i min optik er alle mennesker velkomne her uafhængig af alder, køn, kultur, religion og social klasse,” siger Ali.

I Aarhus kom Ali på Center 10. Her kom han ud med et rimeligt højt snit, der trak snittet af eleverne fra årgang 96 gevaldigt op. Ali startede på Katedralskolen i det centrale Århus, men skiftede efter et par til Langkær Gymnasium på den samfundsvidenskabelige linje.

Turen tilbage over Storebælt
Men så fik Alis liv en ny drejning. Han besluttede at bosætte sig i København igen.

”Det var en rigtig svær beslutning for mig. Jeg havde nu boet i Århus i to et halvt år, og jeg var virkelig glad for det. Jeg havde fået venner, jeg havde lært lokalområdet at kende, jeg havde et arbejde og en velfungerende gang på Langkaers gange. Men mit savn til hovedstaden tog over.”

Ali pakkede sine ting som 18-årig og rejste til København helt alene. Han havde fået en lejlighed, sikret sig en plads på det lokale gymnasium, og en fornuftig indkomst havde han også sikret sig.

Alis forældre blev i Århus, og han skulle selv sørge for at stå op om morgenen, sørge for at lave morgenmad, transport i skole, så selve skolegangen, transport til arbejde, hjem igen og stå for alle de huslige pligter.

Ali havde tidligere arbejdet som sælger i et call center, og en dag fik han en opringning ud over det sædvanlige. Han fik tilbudt et job som sælger i Malaga i Spanien.

”Jeg var i chok. Hvordan kunne en som mig få jobbet i Malaga? det svarede jo til, at en AGF-spiller får tilbudt en karriere start i Malaga CF?! Det var noget helt specielt. ”

Han besluttede sig for at tage til mødet, hvor jobbet ville blive beskrevet i detaljer.

Ali besluttede sig for at droppe ud af gymnasiet og gik ind i slutfasen i forberedelsen af jobbet. Men af private årsager endte det med, at han ikke tog jobbet.

”Jeg vidste, at jeg ikke ville bryde mig om det i længden, nogle gange er sol og strande ikke helt, hvad der kan modsvare ens behov,” siger Ali.
Uden job. Uden skole. Hvad nu?
Ali besluttede sig for at tage midlertidigt hjem til sine forældre. Her fandt han et nyt job:

”Jeg blev ansat som sælger hos Online Marketing, hvor vi var leverandør for Telenor.”

I dag bor Ali igen i København og har samtidig et velfungerende samarbejde med sin arbejdsgiver i Århus, hvor han rent faktisk er en af de absolutte topsælgere.

”Jeg har taget en masse chancer de sidste to-tre år. Nogle har betalt sig, andre har ikke. Men de har alle sammen givet mig noget erfaring og en masse med i rygsækken. Aldrig giv op og find altid dine egne veje. Gå efter det, du elsker. Jeg kunne sagtens have siddet i Malaga, men jeg vidste at jeg ville kunne komme længere hvis jeg tog de andre muligheder. Nu er jeg topsælger for en måned i Århus. Mere kunne jeg ikke ønske mig.”

Efter sommerferien har Ali igen tænkt sig at starte på gymnasiet, og derefter vil han gerne læse statskundskab på universitetet.

”Tiden må jo vise hvor det tager mig hen, men jeg kan godt lide at have visioner om mit liv i fremtiden. Den er at blive diplomat.”