Man kan ikke altid gå den lige vej frem mod drømmejobbet. 28-årige Farah Hakimzada er godt på vej, men overvejer lige nu, hvilken vej hun skal gå. Her fortæller hun om sine overvejelser om uddannelse og job.

Lige nu er hun ansat som pædagogmedhjælper i Hurlumhejhuset i Lystrup, hvor hun har opdaget, at hverdagen med børn tiltaler hende. Måske bør hun satse på en uddannelse som pædagog.

Det har sat Farah Hakimzada i lidt af et dilemma. Egentlig havde hun tænkt, at arbejdet som pædagogmedhjælper bare skulle give hende en pause, mens hun finder en mulighed for at gå i gang med en uddannelse som farmakonom. Her fortæller hun eftertænksomt om sine overvejelser:

”Det er vigtigt for mig, at jeg vælger den uddannelse, der er bedst for mig på længere sigt. Det er ikke så afgørende, hvor mange penge, jeg vil komme til at tjene. Jeg ønsker først og fremmest at udvikle mig til at blive den bedst mulige version af mig selv,” siger hun.

Finansøkonomi var ikke den rigtige vej
Faktisk blev hun allerede i 2018 færdig med en uddannelse som materialist efter at have været i lære hos Matas i Silkeborg. Lærepladsen fik hun efter først at have været praktikant og juleassistance i butikken. Hun er glad for uddannelsen, men det har dog været sværere at få et job, end hun havde regnet med.

”Jeg har dog været glad for en pause, hvor jeg kunne finde ud af, hvad jeg gerne vil videre frem.”

Pausen har hun blandt andet brugt på at læse finansøkonomi. Men efter et halvt år i den finansielle verden måtte hun se i øjnene, at det ikke var den vej, hun ønskede at gå.

”Jeg lærte en masse ting, jeg ikke havde vidst noget op – for eksempel om aktier, boligtyper og pension. Men jeg kunne også mærke, at det ikke var her, jeg har min interesser og evner.”

Interesse for medicin
Hun kan til gengæld mærke, at hun trives hos børnene i Hurlumhejhuset. Hun har formentlig interessen fra sin mor, som var pædagog i Afghanistan, hvor familien kommer fra. Og hun nyder arbejdet med at lære de 3-5-årige børn at sidde og spise sammen og alle de andre ting, børn øver sig på i den alder.

Men hun er i tvivl. For undervejs i sin uddannelse hos Matas fik hun en stor interesse for medicin og andre lægemidler, og hun drømmer om at blive optaget på uddannelsen til farmakonom, der tidligere hed apoteksassistent.

”Jeg står ved et valg nu: Skal jeg satse på at blive pædagog – et job jeg holder af og hvor jeg ved, at jeg har værdierne med hjemmefra? Eller skal jeg forsøge at finde en læreplads på et apotek, så jeg kan komme i gang med farmakonom-uddannelsen, som jeg synes er virkelig spændende?”

Hun har allerede taget kontakt til flere apoteker for at høre om muligheden for at komme i praktik som farmakonom, men er samtidig fortsat åben for muligheden for at blive pædagog.

”Jeg prøver at lytte til min inderste sjæl og tænker meget på, hvad skæbnen har til mig. Men nu må vi se – jeg håber bare, at det hele falder på plads. Jeg har jo en plan B, og det tror jeg er vigtigt, hvis nu ens højeste ønske ikke går i opfyldelse.”