Nærmest som et svar på debatarrangementet i Globus1, var der i Århus C. en demonstration mod fremmedhad og mediernes fordrejning af virkeligheden.
”Bekæmp nazisme og fremmedhad” og ” Racisme er dårlig stil” var slogans’ene, da der blev demonstreret med højt humør igennem byens gader i Århus, lørdag eftermiddag d. 11.10 kl. 13.00.
Optoget imod højreorienteret vold, støttet af Århusiansk fagbevægelse og arrangeret af Antiracistisk Netværk, startede foran rådhuspladsen, fortsatte forbi banegården ned igennem bydelen, lukt forbi højreorienterede aktivisters stamfælleshus på Jægergårdsgade, hvor politiet forhindrede White Pride i at angribe aktivisterne. Demonstrationen endte derefter tilbage på rådhuspladsen uden ballade.
Vi vil bekæmpe vold
Hundredvis af venstrefløjsaktivister var mødt op, og politiudrykning stod parat i tilfælde af uroligheder.
Per Clausen fra enhedslisten var en af dem, som havde en tale på dagsordenen: ”Vi vil bekæmpe den vold, der skaber frygt og demonstrere for ytringsfriheden. Vi vil sikre demokrati, ytringsfrihed, religionsfrihed og kønsfrihed.,” sagde og understregede han samtidig, at bekæmpelse af højreekstremer kun kan lykkes ved at samle de demokratiske kræfter i samfundet.
”Vi har en fredelig mening med denne demonstration, men medierne har fuldstændig fordrejet billedet i retning mod vold for at skræmme folk væk,” udtaler han.
Om medierne mener han: ”Medierne har pligt til at repræsentere ytringsfriheden, men det er ikke blevet gjort, de giver ikke billede af sandheden, som den er.”
Medierne skaber hetz mod minoriteter
Iblandt repræsentanterne for demonstrationen, som kom på talestolen var borgerrettighedsgruppen Forældre mod Politibrutalitet og talsmand og arrangør for Antiracistisk Netværk i Århus, Peter Hegner Bonfils. Peter H. B. udtalte: ”Medierne skaber hetz mod minoritetsgrupperne, som skaber konflikter,” og han mente, at baggrunden i mediebillederne er racisme. ”For at løse problemet, skal racismen til livs. Problemet med fattigdom skal løses,” fastslog han. ”Alle i Danmark hører til Danmark”. Han mener, at folk ikke begår kriminalitet pga. deres religion eller hudfarve, men det bliver fremstillet sådan i medierne. Han mener samtidig, at nogle grupper af etniske minoriteter begår kriminalitet pga. deres problemfyldte baggrund.
Inden Kirsten Norman Andersen fra fagbevægelsen fik talerøret, blev der spillet musik, som gav genklang med disse ord: ”Ud med kærlighed til folket”.
”Jødeforfølgelse, racisme, nazisme skal vi ikke acceptere,” sagde Kirsten N. Andersen, som også gav til kende, at det var tid til at rykke sammen i demokratiet og påpegede, at vil alle sammen har et ansvar for at støtte udsatte grupper imod social marginalisering, især fra politisk side. Kirsten mente, at svaret ikke er, at ”alle er sin egen lykkes smed”, men, at ”alle yder efter evne og behov.” Afslutningsvist blev der opfordret, at alle skulle give hinanden et knus. Til slut blev der råbt;
 ”Ingen racister i vores gader!”
Optoget afsluttedes ca. kl. 15.00 og demonstranterne fortsatte med fest, hygge og varm suppe i dagens anledning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.