Boblerne, som du ser herover, vil om få år blive til Gellerups nye sports og kulturcampus. Biblioteket og Beboerhuset er sikre på at blive bygget, mens resten mangler afklaring.
Ikke så nær alt ligger altså fast endnu, men en række engagerede mennesker i Gellerup og Aarhus Kommune i en håndfuld arbejdsgrupper har i det seneste år arbejdet ihærdigt med de funktioner, der skal høre til campussen. 
Et funktionsdiagram er ikke en færdig løsning, men er en skitse, der fortæller: de her funktioner vil vi gerne have, og de kan indgå i en sammenhæng som vist på tegningen. Først senere kommer arkitekttegningerne.
Det varer ikke længe, før arkitekterne skal i gang. Sidst i februar sendes konkurrenceprogrammet ud til de arkitektfirmaer, som styregruppen vælger blandt 22 interesserede arkitektfirmaer. Antallet vidner om en meget stor interesse for at bidrage til Gellerups udvikling og sætte sit arkitektoniske aftryk på det.
Kommentarer i februar
Februar måned går med at kommentere det funktionsdiagram, som er udarbejdet af Rambøll A/S. Arbejdsgrupperne skal senest 6. februar indsende kommentarer til den fælles styregruppe, som samler dem sammen og sender tilbage til arbejdsgrupperne til udtalelse. Styregruppen samler op og vedtager et endeligt konkurrenceprogram.
Arkitektfirmaerne skal tegne et oplæg til:

  • Bibliotek og Beboerhus (Samlingshuset).
  • Cirk(h)uset – cirkus og bevægelseshus.
  • Verdensbadet.
  • Overdækning af Verdenspladsen. En overdækning kan være med til yderligere at forbinde de mange funktioner, der er lagt op til i campussen.

Bibliotek og Samlingshuset er sikre
Det vindende arkitektfirma skal stå for projekteringen af biblioteket og Samlingshuset, som foreløbig er det eneste projekt, der er fuld finansiering til.
Projektleder Kristian Bjerring Lauritsen, Brabrand Boligforening, oplyser, at der er rigtig gode chancer for også at få Cirk(h)uset og Verdensbadet realiseret. Fonde er inde i konkrete overvejelser, og for Verdensbadets vedkommende er der en forventning til, at internationale operatører vil opføre et svømme- og wellness-center. En privat operatør skal i givet fald drive Verdensbadet og respektere, at Aarhus Kommune lægger beslag på timer, der bruges til kommunale behandlingstilbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.