”En god by er, hvor en lille dreng kan gå rundt og se, hvad han vil være, når han bliver stor”.
Sådan en by skal Gellerup og Toveshøj være, når helhedsplanen engang er gennemført. Det mente en af de fire rådgivergrupper, som forleden fremlagde deres vision og model for bydelen.
Et tæppe med vestbyens gader blev lagt ud på gulvet, og hvert forslag blev placeret på tæppet som byggeklodser.
Der er stor forskel på modellerne. Borgerportalen vil snarest præsentere selve modellerne, men vi kan sige her, at der kan ske alt – afhængigt af, hvilken model der bliver endeligt valgt af kommunen og Brabrand Boligforening engang i november.
En model vil placere boliger mellem Gudrunsvej og Ringvejen, en anden dropper ideen om bygade mellem Bazar Vest og City Vest, en tredje placerer en høj bygning på Edwin Rahrs Vej, og så videre.
De fire rådgiverteams er: JWH- teamet, Arkitema-teamet, Cowi-teamet og Rambøll-temaet.

Fra boligområde til byområde
Målet skal være det samme for alle: Gellerup og Toveshøj skal ikke længere kun være et boligområde, men være et byområde. Det vil sige, at der skal være arbejdspladser, kontorer, kulturelle ankre, blandede ejerformer.
Lige nu bliver borgerne inddraget i form af “inspirationsgruppen”, der består af omkring 55 repræsentanter for alle mulige foreninger og projekter i vestbyen. Inspirationsgruppen mødes med jævne mellemrum og giver input til rådgivergrupperne.
Da de fire rådgivergrupper skal lade sig inspirere af hinanden og af inspirationsgruppen, er det meningen, at det forslag, der senere bliver valgt, består af input fra andre end rådgivergruppen selv. Altså “det fælles bedste”.
Borgerne skal også høres, når det endelige forslag ligger. Vi på borgerportalen vil opfordre alle til allerede nu at give deres besyv med, og vi vil i den kommende tid beskrive de væsentligste forhold, der kan diskuteres. Det er blandt andet:

  • Grønne arealer
  • Trafik og infrastruktur
  • Bygaden
  • Nybyggeri og evt. nedrivning
  • Tryghed for lejere
  • Erhverv og arbejdspladser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.