Justitsminister Brian Mikkelsen overrakte onsdag formiddag Den Kriminalpræventive Pris på 50.000 kroner til Unge 4 Unge fra Gellerup ved et arrangement i Politikens Hus i København, hvor Det Kriminalpræventive Råd holdt årsmøde.

"Projektet er et fint eksempel på, at unge virker som positive rollemodeller for udsatte unge, og at det nytter at inddrage lokalbefolkningen i det kriminalpræventive arbejde," lød Brian Mikkelsens begrundelse for prisoverrækkelsen. Ministeren har selv tidligere hørt om de unges arbejde, da han var besøg i Kontaktstedet og Gellerupparken i begyndelsen af marts.
Den Kriminalpræventive Pris bliver uddelt hvert år til et lokalt projekt, der laver et godt kriminalpræventivt arbejde.

Og Unge 4 Unge fik deres fordi de frivillige mellem 15 og 24 år viser deres jævnaldrende alternativer til kriminalitet, og fordi de er opsøgende i boligområdet og bybusserne, så beboerne kan føle sig trygge. Og er der problemer med hærværk og brande, så møder de unge op til et koordineret beredskab, lød begrundelsen for prisoverrækkelsen.

Ros fra politiet
Det er Østjyllands Politi, der har indstillet Unge 4 Unge til prisen.

”Og vi er meget glade for prisen, og Nadia huskede i takketale også at nævne alle vores gode samarbejdspartnere, der er både lokalpolitiet, Socialcenter Vest, som har skabt mulighederne for Unge 4 Unge, Klubberne i Gellerup, Brabrand Boligforening, Midttrafik, Bazar og så selvfølgelig Østjyllands Politi, som havde indstillet os til prisen,” fortæller Ivan de Lima, der er projektleder hos Unge 4 Unge. Han er godt klar over, at det forpligter at modtage en sådan pris.

”Nu skal vi jo hjem og vise, at vi også kan leve op til rosen. Vi har rigtig mange ting om ørene, og vi oplever hele tiden, at rigtig mange river i os, fordi de vil ud at tale med os eller også inviterer de os ud at holde oplæg,” siger Ivan, der tilføjer, at Unge 4 Unge til sommer også skal deltage i en stor konference i Prag.

50.000 kroner til happening
De 50.000 kroner, som følger med prisen, skal ifølge Ivan de Lima bruges til efter sommerferien at lave en stor happening eller koncert i Gellerup til glæde for alle områdets børn og unge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.